Negrițoiu, ASF: Unii mi-au spus că a venit vremea să mă retrag, dar nu am să fac asta

Negrițoiu, ASF: Unii mi-au spus că a venit vremea să mă retrag, dar nu am să fac asta
scris 11 oct 2016

Președintele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), Mișu Negrițoiu, a anunțat marți că nu are de gând să se retragă, deși unele persoane i-au recomandat acest lucru, el susținând că are o lungă experiență în reformarea sistemului financiar, care-i permite să rezolve problemele apărute în acest sector.

Negrițoiu se confruntă în ultimul timp cu solicitări ale demisiei sale din mai multe părți, de la patroni de firme de transport și parlamentari până la unul dintre cei trei vicepreședinți ASF, Mircea Ursache, scrie News.ro.

Președintele ASF consideră,î nsă, că poate face față provocărilor, mai ales din piața asigurărilor.

”Am o lungă carieră în domeniul financiar și am experiență în reformarea sistemului. Unii spun că a venit vremea să mă retrag, dar nu am să fac asta”, a spus Negrițoiu, la ”Forumul Internațional al Riscurilor Catastrofale”.

Negrițoiu a admis recent că nu a estimat corect amploarea eșecului pieței asigurării auto obligatorii RCA, iar mandatul său la ASF este ultimul său mare proiect personal, în contextul în care piața RCA este zguduită de falimente și probleme financiare.

Speranțele fumătorilor și ale proprietarilor de baruri și restaurante pentru relaxarea Legii care interzice fumatul în spațiile publice închise au fost năruite CITEȘTE ȘI Speranțele fumătorilor și ale proprietarilor de baruri și restaurante pentru relaxarea Legii care interzice fumatul în spațiile publice închise au fost năruite

Două companii de asigurare, Astra și Carpatica Asig, au intrat în faliment, iar City Insurance și Euroins se află în diverse proceduri speciale.

Pe piața RCA au rămas acum doar opt jucători: Euroins, City Insurance, Allianz-Țiriac, Generali, Asirom- Vienna Insurance Group, Omniasig - Vienna Insurance Group, Groupama și Uniqa.

Negrițoiu susține, însă, că piața se va maturiza, mai devreme sau mai târziu, și nu regretă venirea la ASF.

viewscnt
Afla mai multe despre
asf
misu negritoiu