Nouă săptămână roșie pentru acțiunile europene. Euro câștigă teren față de dolar

Nouă săptămână roșie pentru acțiunile europene. Euro câștigă teren față de dolar
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 17 nov 2017

Acțiunile europene s-au depreciat pentru a doua săptămână consecutiv, înregistrând un declin de peste 1% la nivelul ultimelor cinci ședințe de tranzacționare, în contextul unor anunțuri dezamăgitoare din partea companiilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Indicele paneuropean Stoxx Europe 600 s-a depreciat astăzi cu 0,29%, extinzând declinul săptămânal la 1,3%, scrie MarketWatch. În Frankfurt, indicele DAX 30 a scăzut cu 0,41%, CAC 40 (Paris) cu 0,32%, iar FTSE 100 (Londra) cu aproximativ 0,10%.

Investitorii au urmărit cu atenție anunțurile financiare raportate de companii, anunțuri care vineri au fost în majoritate negative. Titlurile multinaționalei franceze Elior Group, furnizor de servicii catering pentru ministerul britanic al Apărării, au pierdut aproape 18,20% din valoare după ce compania și-a redus estimările de profit.

Recuperare spectaculoasă: Cu gânduri de vânzare de active, THR Marea Neagră obține un profit net la 9 luni mai mult decât dublu CITEȘTE ȘI Recuperare spectaculoasă: Cu gânduri de vânzare de active, THR Marea Neagră obține un profit net la 9 luni mai mult decât dublu

Pe bursa londoneză, gigantul din construcții Carillion a consemnat o corecție abruptă la nivelul prețului, de 48,19%, de asemenea după ce a revizuit în scădere estimările privind profitul din acest an, care va fi “semnificativ mai mic decât cel anticipat de piețe”.

Evoluția acțiunilor companiilor europene a fost influențată și de aprecierea euro în raport cu dolarul american. Un euro puternic afectează exportatorii, deoarece produsele acestora devin mai scumpe pentru cumpărătorii din afara zonei euro.

Dolarul a pierdut circa 0,30% față de euro, până la 0,8471 unități, după ce presa americană a relatat că mai mulți apropiați ai președintelui Donald Trump au fost somați de procurori să predea orice document care ar avea legătură cu Rusia, în cadrul unei anchete privind amestecul Kremlinului în campania prezidențială de anul trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni europene
evolutii
euro