Oficial BCE: Am putea decide încă una sau două majorări ale dobânzilor

Oficial BCE: Am putea decide încă una sau două majorări ale dobânzilor
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 10 oct 2023
Robert Holzmann, Guvernatorul băncii centrale austriece și membru în Consiliul Guvernatorilor Băncii Centrale Europene, spune că BCE ar putea decide încă una sau două majorări ale dobânzilor, dacă vor exista "șocuri suplimentare" în economie.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast
 
Ciclul de majorări s-ar putea încheia, "dacă totul merge bine", dar "dacă apar șocuri suplimentare și dacă informațiile pe care le avem se dovedesc a fi incorecte, s-ar putea să fim nevoiți să mai creștem încă o dată sau poate de două ori", a declarat Holzmann pentru CNBC.
Investițiile prosumatorilor ar putea fi diminuate sau taxate în plus, dacă aceștia ajung la o capacitate de producție de peste 8% CITEȘTE ȘI Investițiile prosumatorilor ar putea fi diminuate sau taxate în plus, dacă aceștia ajung la o capacitate de producție de peste 8%

"Suntem încă într-o perioadă în care nu știm cât timp ne va lua să ajungem la inflația pe care ne-o dorim și dacă va trebui să mai majorăm", a adăugat Holzmann.

Cea mai recentă majorare a ratelor din partea BCE a avut loc în septembrie și a dus dobânda cheie la un nivel record.
 

 

viewscnt
Afla mai multe despre
bce
dobanda
dobanzi