Omniasig a înregistrat prime brute subscrise de peste 500 milioane lei

Omniasig a înregistrat prime brute subscrise de peste 500 milioane lei
scris 23 mai 2022

Omniasig Vienna Insurance Group a înregistrat o creștere solidă în primele trei luni din 2022, comparativ cu anul trecut, creștere susținută de strategia de dezvoltare a companiei orientată puternic spre îndeplinirea nevoilor de asigurare ale clienților și partenerilor săi. În această perioadă, compania și-a continuat dezvoltarea echilibrată, politica de subscriere prudentă, dezvoltarea și actualizarea produselor, precum și investițiile consecvente în zona operațională, digitalizare și tehnologie.

Astfel, compania a înregistrat o creștere de peste 40% a primelor brute subscrise, în comparație cu primul trimestru al anului anterior.

WhatsApp nu va mai funcționa pe unele versiuni mai vechi de iOS CITEȘTE ȘI WhatsApp nu va mai funcționa pe unele versiuni mai vechi de iOS

Valoarea totală a primelor brute subscrise de companie în primul trimestru al anului a fost de peste 500 milioane lei, în creștere cu peste 40% comparativ același interval anterior. Valoarea totală a despăgubirilor plătite de companie în acest interval s-a ridicat la peste 250 milioane lei.

„Rezultatele noastre din acest prim trimestru au înregistrat un avans important, bazat pe un cumul de factori indus în aceeași măsură de transformările prin care trece industria asigurărilor în prezent, precum și pe strategia OMNIASIG orientată către un răspuns optim și rapid la nevoile de asigurare ale clienților și partenerilor noștri, care sunt în căutarea unui asigurător stabil, puternic, de încredere și mereu la dispoziția asiguraților noștri. În paralel cu obiectivele noastre de business pentru 2022, ne axăm în egală măsură și pe componenta de responsabilitate socială. Acționăm cu solidaritate, implicându-ne mereu în sprijinul comunității și a celor care au nevoie, focusul nostru în această perioadă fiindvatât pe campaniile umanitare de ajutorare și susținere a refugiaților ucrainieni, precum și a educației în comunitățile defavorizate din țară”, a spus Mihai Tecău, Președinte Directorat OMNIASIG Vienna Insurance Group.

În primul trimestru al anului, interesul față de Asigurările de Sănătate a continuat să crească, astfel că și valoarea primelor brute subscrise pe această linie a crescut puternic. Tot o creștere, dar la un nivel mai redus, s-a remarcat și în cazul segmentului Property (asigurările de incendiu și calamități naturale).

Asigurările auto, Casco și RCA, au înregistrat în această perioadă o creștere, atât a primelor brute subscrise, cât și a despăgubirilor plătite.

Numărul de reclamații înregistrate unic per petent și per caz de către OMNIASIG Vienna Insurance Group în primul trimestru al acestui an a fost de 138, în timp ce numărul reclamațiilor soluționate favorabil a fost de 25, restul fiind neîntemeiate. Raportat la numărul polițelor de asigurare emise de companie și care nu au fost anulate, numărul de petiții înregistrate unic per petent și per caz reprezintă doar 0,044% dintre acestea. Totodată, raportat la numărul de dosare de daună notificate în această perioadă, numărul de reclamații înregistrate unic per petent și per caz reprezintă 0,187% dintre acestea.

OMNIASIG Vienna Insurance Group este prezentă din 1995 pe piața asigurărilor din România, menținându-se constant în topul celor mai mari asigurători din țară. Compania are un portofoliu de peste 100 produse de asigurare și o rețea de sucursale și agenții extinsă la nivel național. 

Vienna Insurance Group AG Wiener Versicherung Gruppe (VIG) este principalul grup de asigurări atât în Austria, cât și în întreaga regiune a Europei Centrale și de Est (ECE). Grupul cu o tradiție îndelungată, branduri puternice și o relație apropiată cu clienții este format din aproximativ 50 de companii din 30 de țări. Cei peste 25.000 de angajați ai VIG răspund nevoilor de zi cu zi ale celor peste 22 de milioane de clienți. 

viewscnt
Afla mai multe despre
omniasig
prime subscrie
asigurari