Optimismul din SUA se răspândește pe bursele globale. Acțiunile europene cresc puternic

Optimismul din SUA se răspândește pe bursele globale. Acțiunile europene cresc puternic
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 14 dec 2023
Acțiunile și obligațiunile globale s-au redresat după ce Rezerva Federală a semnalat reduceri ale ratelor de dobândă pentru anul viitor, dând naștere unui impuls de creștere pe toate piețele, pe fondul optimismului că presiunile inflaționiste se atenuează.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Indicele european Stoxx 600 a urcat cu până la 1,7%, la maximul din ianuarie 2022, câștigurile fiind conduse de acțiunile imobiliare sensibile la dobânzi și de companiile de minerit. Contractele futures pe Nasdaq 100 au urcat cu 0,5%, pregătind indicele pentru o posibilă închidere record. Contractele pe S&P 500 au crescut cu 0,3%, după ce indicele de referință a încheiat la mai puțin de 2% sub maximul său record.
 

PepsiCo va investi 13 milioane dolari la Dragomirești CITEȘTE ȘI PepsiCo va investi 13 milioane dolari la Dragomirești

Atenția se îndreaptă în continuare către reuniunile de astăzi ale Băncii Angliei și Băncii Centrale Europene pentru a determina dacă omologii de pe piețele dezvoltate se află în pragul unui ciclu global de relaxare. Traderii cotează reduceri de peste 150 de puncte de bază ale ratelor BCE în 2024 și de 120 de puncte de bază de către BOE.

"În ultimele săptămâni s-a dezbătut foarte mult dacă investitorii nu cumva se grăbesc, sunt prea optimiști cu privire la rapiditatea cu care Fed va reduce ratele - dar mesajul băncii centrale este că nu este cazul", a declarat Craig Erlam, analist senior de piață la Oanda.

Rezerva Federală (Fed) a SUA a menținut, miercuri, dobânda de referință neschimbată pentru a treia ședință consecutivă, în linie cu estimările analiștilor, și a dat cel mai clar semnal de până acum că ciclul majorărilor s-a încheiat, prognozând o serie de reduceri anul viitor.
viewscnt
Afla mai multe despre
stoxx 600
burse
bursa
actiuni europene
fed