Piața americană a muncii surprinde pozitiv și crește șansele unei noi majorări de dobândă în acest an

Piața americană a muncii surprinde pozitiv și crește șansele unei noi majorări de dobândă în acest an
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 8 iul 2017

Piața americană a muncii a evoluat peste așteptări în iunie, ceea ce face mai probabilă o nouă majorare a dobânzii-cheie de către Rezerva Federală a SUA (Fed) în acest an.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În iunie, Fed a majorat dobânda de politică monetară, pentru a doua oară în acest an, pe fondul evoluției mulțumitoare a pieței muncii și creșterii moderate a activității economice .

Numărul noilor locuri de muncă din SUA a crescut cu 220.000 luna trecută, potrivit datelor publicate de Departamentul american al Muncii, cifra depășind estimările analiștilor.

Grupul ungar OTP Bank a depus pentru Banca Românească o ofertă cu aproximativ 40 milioane euro mai bună decât cea avansată de Banca Transilvania - surse CITEȘTE ȘI Grupul ungar OTP Bank a depus pentru Banca Românească o ofertă cu aproximativ 40 milioane euro mai bună decât cea avansată de Banca Transilvania - surse

Datele privind posturile create de economia din SUA în aprilie și mai au fost revizuite tot în creștere, adăugându-se alte 47.000 de locuri de muncă.

Rata șomajului a urcat la 4,4%, de la 4,3%, pe fondul creșterii numărului de personae în căutarea unui loc de muncă.

Salariul mediu orar, considerat și un bun indicator al presiunilor inflaționiste, a crescut cu 0,2% în ritm lunar și 2,5% în ritm anual. 

viewscnt
Afla mai multe despre
fed
rezerva federala
piata muncii
locuri de munca