Acțiuni cu profil financiar salvează parțial lichiditatea de la BVB

Acțiuni cu profil financiar salvează parțial lichiditatea de la BVB
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 5 oct 2020

Într-o zi în care valoarea de tranzacționare s-a situat abia la jumătatea celei care a atras pentru bursa locală statutul de piață emergentă, doar 3 acțiuni, toate de pe segmentul financiar, au depășit în piața reglementată reperul unor transferuri de 1 milion de lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Piața românească de acțiuni a pierdut din suflu. La acest debut de săptămână, Bursa de Valori București nu s-a cuplat la mișcarea pozitivă de pe piețele externe, iar cumpărătorii s-au manifestat foarte timid. Rulajul segmentului de acțiuni s-a situat la numai 21,94 milioane lei (4,50 milioane euro) și acesta fiind ajutat de un transfer de tip deal în valoare de 4,72 milioane lei realizat pe titlurile Sphera Franchise Group (SFG), compania care deține lanțurile de alimentație publică Pizza Hut și KFC.

Cele mai tranzacționate titluri, cele ale Băncii Transilvania (TLV) abia au adunat schimburi de 6,18 milioane lei într-o zi în care cotația a coborât cu 0,88%, până la prețul de 2,2450 lei/acțiune. Cealaltă acțiune bancară lichidă de la cota BVB, cea a BRD Groupe Société Générale (BRD), s-a depreciat cu 1,25%, până la prețul de 12,68 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 1,53 milioane lei.

TeraPlast solicită ajutor de stat pentru un proiect de investiții de 7,9 milioane euro în producția de țevi. Dintr-o schemă similară compania a crescut o linie de business pe care a vândut-o unei companii irlandeze CITEȘTE ȘI TeraPlast solicită ajutor de stat pentru un proiect de investiții de 7,9 milioane euro în producția de țevi. Dintr-o schemă similară compania a crescut o linie de business pe care a vândut-o unei companii irlandeze

În absența ordinelor consistente, piața în ansamblul ei a rămas în derivă. Astfel, indicele compozit BET Plus a pierdut 0,14% și indicele reprezentativ BET a suferit un declin de 0,12%, până la nivelul de 8.869,35 puncte, unde, sub aspect tehnic, se află în zona mediei mobile exponențiale de 55 de zile (EMA55), așa cum se vede pe graficul atașat.

Acțiuni cu profil financiar salvează parțial lichiditatea de la BVB

Simptom al acestei nemișcări, titlurile Fondul Proprietatea (FP) au staționat la prețul de 1,3100 lei/acțiune, pe tranzacții de 3,77 milioane lei. Prin contrast, titlurile SIF au avut o zi slabă fapt pentru care indicele fondurilor închise de investiții BET-FI a subperformat pieței, cu un recul de 1,06%, până la nivelul de 41.612,33 puncte.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
fondul proprietatea
sphera franchise