Acțiunile Daimler au scăzut cu 3% în urma informației că a vândut peste 1 milion de vehicule diesel cu emisii excesive

Acțiunile Daimler au scăzut cu 3% în urma informației că a vândut peste 1 milion de vehicule diesel cu emisii excesive
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 iul 2017

Acțiunile Daimer au scăzut joi cu până la 3%, în urma unei informații potrivit căreia a vândut peste 1 milion de vehicule diesel ale căror emisii depășesc normele legale, relatează Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News

Publicația germană Sueddeutsche Zeitung a relatat că o investigație a procuraturii din Stuttgart referitoare la controlul emisiilor motoarelor diesel ale Daimler ar implica peste 1 milion de vehicule, într-o posibilă extindere a efectelor unui scandal care afectează industria auto europeană de aproape doi ani, scrie News.ro.

Investigația se concentrează pe automobile echipate cu două tipuri de motoare, comercializate în perioada 2008-2016, potrivit publicației, care citează un mandat care a autorizat procurorii să percheziționeze sediile producătorului auto la începutul acestui an.

Două persoane sunt cercetate și este probabil ca numărul acestora să crească.

RATB anunță că va înființa linii navetă de autobuze în zonele în care vor fi închise stațiile de metrou CITEȘTE ȘI RATB anunță că va înființa linii navetă de autobuze în zonele în care vor fi închise stațiile de metrou

Daimler a reiterat că colaborează în totalitate în cadrul investigației.

Sute de polițiști și procurori au percheziționat sediile Daimler din Germania în luna mai, în cadrul anchetei deschise cu două luni mai devreme.

Producătorul automobilelor de lux Mercedes-Benz este al doilea constructor auto implicat în scandalul care a afectat industria audo după ce Volkswagen a recunoscut în semtembrie 2015 că a instalat pe vehicule softuri care manipulează testele de poluare.

Autoritățile din Europa analizează dacă sistemele care permit oprirea controlului emisiilor la anumite temperaturi, pentru a proteja motoarele, folosite pe scară largă la nivelul industriei, încalcă legea.

”Se pare că Daimler s-ar putea să fi fi mers prea departe cu interpretarea prevederilor referitoare la tratamentul emisiilor. Întrebarea este dacă au încălcat voit regulile sau au mers prea departe cu interpretarea”, a spus Juergen Pieper, analist la Bankhaus Metzler în Frankfurt.

Metzler estimează că orice actualizare tehnică a automobilelor Daimler în acest caz ar costa circa 500 de milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
daimler
emisii excesive
actiuni