Acțiunile din SUA și Europa închid pe roșu, după ce Silicon Valley Bank și-a suspendat activitatea. Dow Jones, cel mai mare declin din iunie

Acțiunile din SUA și Europa închid pe roșu, după ce Silicon Valley Bank și-a suspendat activitatea. Dow Jones, cel mai mare declin din iunie

Foto dreamstime.com

Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 11 mar 2023
Acțiunile americane s-au prăbușit vineri, în contextul în care Silicon Valley Bank și-a închis activitatea în urma pierderilor din portofoliul său de obligațiuni, ceea ce ar putea reprezenta cel mai mare faliment bancar de la criza financiară globală încoace, trimițând o undă de șoc în sectorul bancar.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Autoritatea de reglementare din California a închis Silicon Valley Bank și a numit Federal Deposit Insurance Corporation ca administrator. 
 
Dow Jones a scăzut pentru a patra zi consecutiv, pierzând 1,07%. S&P 500a pierdut 1,45%, iar Nasdaq Composite a scăzut cu 1,76%.
Acțiunile One United Properties, în indicele ROTX al Bursei din Viena CITEȘTE ȘI Acțiunile One United Properties, în indicele ROTX al Bursei din Viena

Toți indicii majori au încheiat săptămâna cu pierderi. Dow Jones a scăzut cu 4,44% și a înregistrat cea mai slabă performanță săptămânală din iunie. S&P a scăzut cu 4,55%, în timp ce Nasdaq a pierdut 4,71%.

Piețele europene au închis și ele în scădere vineri, la cel mai mic nivel din ultima lună, trase în jos de vânzările în sectorul bancar.
 
Indicele paneuropean Stoxx 600 a încheiat ședința în scădere cu circa 1,5%, toate sectoarele și principalele burse fiind în teritoriu negativ.
 
Acțiunile bancare au condus pierderile, cu un declin de circa 4%.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
wall street
s&p 500
burse sua