Acțiunile europene au închis în scădere, trase în jos de indicii bursieri americani și de temerile privind impactul economic al variantei omicron a Covid-19

Acțiunile europene au închis în scădere, trase în jos de indicii bursieri americani și de temerile privind impactul economic al variantei omicron a Covid-19
scris 4 dec 2021

Acțiunile europene au închis vineri în scădere, trase în jos de evoluția negativă a indicilor bursieri americani și de temerile privind impactul economic al variantei omicron a Covid-19, transmite Reuters.

Indicele paneuropean STOXX 600 a inversat creșterile din pri a oarte a ședinței și a închid în declin cu 0,6%, după ce a fluctuat între creșteri și scăderi toată săptămâna din cauza îngrijorărilor privind posibilul impact al noii variante a coronavirusului și semnalele date de Rezerva Federală americană referitoare la înăsprirea politicii monetare, scrie News.ro.

Transferul lui Cristiano Ronaldo de la Juventus la Manchester United aduce percheziții CITEȘTE ȘI Transferul lui Cristiano Ronaldo de la Juventus la Manchester United aduce percheziții

Pe ansamblul săptămânii, STOXX 600 a scăzut cu 0,3%.

Indicele londonez FTSE 100 a crescut cu 1,1%, consemnând cea mai bună evoluție de la jumătatea lunii octombrie.

În SUA, datele privind piața muncii au dezamăgit și au alimentat așteptările că Fed ar ăutea amîna creșterea dobânzilor. Totuși, Wall Street a scăzut din cauza evoluției negative a titlurilor din sectorul tehnologiei.

”Următoarele două săptămâni vor fi volatile, atenția fiind îndreptată către raportul din SUA referitor la inflație, ședința de politică monetară a Fed și mai multă claritate privind impactul variantei omicron”, a spus Edward Moya, amalist senior la firma Oanda.

Date din această săptămână au arătat accelerarea inflației în Europa, care a atins un nivel record în Germania. Banca Centrală Europeană afirmă însă în continuare că inflația va fi tranzitorie.

Indicele DAX al bursei din Frankfurt a scăzut vineri cu 0,6%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,44%, FTSE MIB al bursei din Milano cu 0,26%, iar IBEX 35 cu 0,7%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni