Acțiunile europene, în creștere la maximul ultimilor peste 2 ani

Acțiunile europene, în creștere la maximul ultimilor peste 2 ani
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 8 ian 2018

Acțiunile europene au atins luni maximul ultimilor peste 2 ani, inclusiv pe fondul încrederii în economia zonei euro și al optimismului din industrie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele pan-european Stoxx Europe 600 este în creștere cu 0,3%, tranzacționându-se la un nou nivel maxim consemnat din august 2015. Săptămâna trecută, indicele a câștigat mai bine de 2%.

Potrivit datelor publicate astăzi de Comisia Europeană, optimismul jucătorilor din industria zonei euro a atins un nivel record.

Totodată, un indicator privind sentimentul economic în zona euro, care combină așteptările din mediul de afaceri și încrederea consumatorilor, a crescut, luna trecută, la 116 puncte, de la 114,6 în noiembrie, atingând cel mai mare nivel din octombrie 2000.

Încrederea producătorilor a crescut de 8,1 puncte la 9,1 puncte, nivel record de la prima publicare a acestui indicator, în 1985.

Electromagnetica a încasat o amendă de peste 10 milioane lei de la Consiliul Concurenței, dar merge în instanță CITEȘTE ȘI Electromagnetica a încasat o amendă de peste 10 milioane lei de la Consiliul Concurenței, dar merge în instanță

Acțiunile sunt susținute și de deprecierea euro, moneda europeană fiind astăzi în scădere cu aproape 0,4% față de cea americană, la 1,1988 dolari pe unitate.

“În contextul unui început de an pozitiv și al datelor economice care sunt în continuare destul de optimiste, investitorii par să împingă piața și mai sus, deși există și unele îndoieli”, spune Michael Hewson, analist șef la CMC Markets UK, citat de MarketWatch.

Cea mai bună evoluție este înregistrată de sectorul auto, companiile din această industrie fiind în creștere cu 0,8% pe bursele europene, la maximul din mai 2015.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni
burse
auto
productie
industrie
sentiment
incredere
zone euro
comisia europeana
maxim
record