Acțiunile europene încep luna mai în creștere, urcând la cel mai ridicat nivel din august 2015

Acțiunile europene încep luna mai în creștere, urcând  la cel mai ridicat nivel din august 2015
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 2 mai 2017

Acțiunile europene au început luna mai în creștere, urcând  la cel mai ridicat nivel din august 2015, susținute de acordul dintre Grecia și creditorii săi, dar și de datele pozitive din industria prelucrătoare din zona euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
Indicele pan-european Stoxx Europe 600 a închis astăzi în urcare cu 0,8%, la 389,53 puncte, maximul din august 2015. Cu excepția bursei daneze, piețele europene au fost închise luni, notează MarkeWatch.

Ministrul grec de Finanțe Euclid Tsakalotos a anunțat astăzi că statul elen a ajuns la un acord cu creditorii internaționali pentru noile măsuri de reformă necesare deblocării programului de finanțare. În urma acestor vești, indicele compozitiv al bursei de la Atena a închis în creștere cu peste 3%.

Negocierile referitoare la acordul dintre Grecia și creditorii internaționali, care include reforme pe piața muncii și în sectorul energetic, precum și reduceri de pensii și majorări de taxe, au durat circa șase luni, în principal din cauza divergențelor dintre Uniunea Europeană și FMI.

Este aproape oficial: Complexul Energetic Oltenia nu se mai listează la Bursă CITEȘTE ȘI Este aproape oficial: Complexul Energetic Oltenia nu se mai listează la Bursă

Evoluția pozitivă de pe burse este susținută astăzi și de datele din industria prelucrătoare. Potrivit datelor finale publicate de IHS Markit, activitățile din industria prelucrătoare din zona euro au atins în aprilie cel mai ridicat ritm din ultimii șase ani.

Bursa de la Paris a încheiat ședința cu un avans de 0,7%, iar cea de la Londra a urcat cu 0,6%, evoluție similară cu a burselor de la Frankfurt și Milano.

Între companii, acțiunile gigantului britanic de pe piața petrolului și gazelor BP au urcat cu 1,6% la Londra după ce compania a anunțat că a revenit pe profit în primul trimestru al acestui an, cu un rezultat net de 1,4 miliarde de dolari, de la o pierdere de 485 milioane dolari în perioada echivalentă a anului trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni
burse
grecia
a cord
creditori
fmi
reforme
zona euro
bp
petrol
industrie