Acțiunile europene încep săptămâna în scădere, pe fondul îngrijorărilor legate de inflație

Acțiunile europene încep săptămâna în scădere, pe fondul îngrijorărilor legate de inflație
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 11 oct 2021

Acțiunile europene au început săptămâna în scădere, în contextul îngrijorărilor legate de inflația persistentă și, în special, de evoluția prețurilor la energie. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele paneuropean Stoxx 600 scădea cu circa 0,5% în jurul orei 15:00, ora României.

Bitcoin continuă raliul recent și se tranzacționează în jurul prețului de 57.000 de dolari CITEȘTE ȘI Bitcoin continuă raliul recent și se tranzacționează în jurul prețului de 57.000 de dolari

"Există în continuare îngrijorări serioase în legătură cu inflația persistentă, în contextul în care creșterea prețurilor nu pare a fi așa temporară cum au crezut inițial băncile centrale", afirmă Susannah Streeter, analist senior la Hargreaves Lansdown, citat de Reuters.

Accelerarea inflației este legată în special de evoluția prețurilor la energie. Petrolul Brent crește luni cu circa 2%, la peste 84 de dolari/baril.

Indicele sectorului bancar european a atins cel mai ridicat nivel din februarie 2020, recuperând aproape integral pierderile provocate de pandemie, în contextul în care investitorii anticipează majorarea dobânzilor. 

Băncile britanice HSBC, Lloyds Banking Group și Barclays cresc cu circa 1% după ce Banca Angliei a sugerat că ar putea majora dobânda cheie chiar de luna viitoare.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
stoxx 600
burse
actiuni
inflatie
energie
petrol