Acțiunile europene - prima scădere din ultimele 7 zile, după ce Trump l-a dat afară pe șeful diplomației SUA

Acțiunile europene - prima scădere din ultimele 7 zile, după ce Trump l-a dat afară pe șeful diplomației SUA
scris 13 mar 2018

Acțiunile europene au încheiat ședința de marți în teritoriu negativ, prima scădere din ultimele 7 zile, după ce președintele american Donald Trump l-a dat afară pe șeful diplomației SUA, Rex Tillerson, și l-a înlocuit cu directorul Agenției Centrale americane de Informații (CIA), Mike Pompeo.

Moneda euro a urcat cu 0,5% față de dolar, la aproape 1,24 dolari, în contextul în care plecarea lui Tillerson a provocat deprecierea monedei americane. 

Indicele pan-european Stoxx 600 a închis în scădere cu aproape 1%. Bursa de la Frankfurt a avut un declin mai abrupt, 1,6%, în contextul în care aprecierea monedei europene afectează exportatorii. Bursa de la Londra a pierdut circa 1%, iar cea de la Paris, 0,6%.

Acțiunile Condmag și-au triplat valoarea până la jumătatea sesiunii de tranzacționare, la revenirea pe bursă după 2 ani și jumătate CITEȘTE ȘI Acțiunile Condmag și-au triplat valoarea până la jumătatea sesiunii de tranzacționare, la revenirea pe bursă după 2 ani și jumătate

"Este vorba despre efectul Tillerson și efectul euro-dolar", spune Mikael Jacoby, de la Oddo Securities, adăugând că investitorii au văzut, probabil, în demiterea lui Tillerson, o ocazie de a încasa profituri după șase zile de creșteri pe bursele europene.

Tillerson a fost dat afară la câteva zile după ce principalul consilier economic al președintelui SUA Donald Trump, Gary Cohn, a demisonat.

"Vedem cum oamenii din administrația SUA cu o gândire mai moderată sunt dați afară", afirmă Elwin de Groot, director strategie macroeconomică la Rabobank, citat de Reuters.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
trump
tillerson
mike pompeo
burse
actiuni
euro
dolar
stoxx 600