Acțiunile europene scad de la maximul ultimelor 21 de luni

Acțiunile europene scad de la maximul ultimelor 21 de luni
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 29 oct 2019

Acțiunile europene scad marți de la maximul ultimelor 21 de luni, în contextul în care investitorii au reacționat la o serie de rezultate financiare mixte și așteaptă decizia Rezervei Federale (Fed) de mâine.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare.

Indicele paneuropean Stoxx 600 scade astăzi cu 0,4%, după ce ieri a atins maximul ultimelor circa 21 de luni, de 399,78 puncte.

Indicele companiile din domeniul petrolului și gazelor, Stoxx 600 Oil&Gas, este în scădere cu 1,2%, tras în jos de acțiunile companiei britanice BP, care a raportat un declin puternic al profitului în trimestrul al treilea, în contextul scăderii prețurilor petrolului și producției. BP este în coborâre cu 3,7% pe bursa de la Londra.

FOTO Amenințare cu bombă la sediul central BCR. Bucharest Financial Plaza evacuată în procedură standard de verificare CITEȘTE ȘI FOTO Amenințare cu bombă la sediul central BCR. Bucharest Financial Plaza evacuată în procedură standard de verificare

La polul opus, compania germană Fresenius,cel mai mare furnizor de servicii și produse pentru dializă, prezent și pe piața din România a urcat cu 5,3%, în Topul creșterilor bursiere de astăzi în rândul companiile incluse în Stoxx 600, după ce veniturile din trimestrul al treilea au depășit așteptările, pe fondul vânzărilor consistente pe piețele emergente și al evoluției pozitive înregistrate de divizia de dializă.

Indicele FTSE 100 al bursei de al Londra este în scădere cu 0,57%, DAX (Frankfurt) coboară cu 0,15%, iar CAC 50 (Paris) stagnează.

În SUA, contractele futures pentru Dow Jones Industrial Average și S&P 500  sunt în scădere ușoară, după ce ieri S&P a atins un nivel record.

viewscnt
Afla mai multe despre
stoxx 600
fed
s&p 600
fresenius
bp
burse