Acțiunile italiene scad după alegerile generale, în contrast cu tendința de pe bursele europene. Bursa de la Milano a atins un nou minim al ultimelor 6 luni

Acțiunile italiene scad după alegerile generale, în contrast cu tendința de pe bursele europene. Bursa de la Milano a atins un nou minim al ultimelor 6 luni
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 5 mar 2018

Acțiunile italiene sunt în scădere luni, după alegerile generale din acest weekend, dominate de partide eurosceptice sau considerate populiste și de perspectiva unei perioade de incertitudine politică, în contextul în care nicio formațiune nu a obținut o majoritate clară.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Anticipăm lungi negocieri după aceste alegeri, ceea ce ar putea duce la o volatilitate mai mare a activelor italiene", spune Matteo Mamenghi, director de investiții la UBS WM, citat de Reuters.

Potrivit rezultatelor parțiale, partidul populist Mișcarea Cinci Stele, fondat de actorul de comedie Beppe Grillo, a obținut 31% din voturi, devenind, astfel, cel mai important partid din Italia. 

Coaliția de dreapta formată din Forza Italia, a lui Silvio Berlusconi, Liga și Frații Italiei a obținut circa 36% din voturi și cele mai mari șanse de a forma un nou guvern, potrivit The Guardian. În cazul în care coaliția ar reuși să obțină majoritatea și să formeze noul guvern, Matteo Salvini, liderul partidului Liga, care dorește deportarea în masă a imigranților, ar putea deveni noul premier italian.

EXCLUSIV Grupul italian Fincantieri, printre cei mai mari constructori de nave din lume, a trimis Guvernului o ofertă pentru Șantierul din Mangalia, a cărui vânzare către olandezii de la Damen a fost blocată CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Grupul italian Fincantieri, printre cei mai mari constructori de nave din lume, a trimis Guvernului o ofertă pentru Șantierul din Mangalia, a cărui vânzare către olandezii de la Damen a fost blocată

Indicele FTSE MIB al bursei de la Milano este în scădere cu 1%, la minimul ultimelor 6 luni, după o scădere de circa 2% în deschiderea ședinței de astăzi. 

Spre comparație, indicele pan-european Stoxx 600 este în creștere cu 0,6%, recuperând parțial din pierderea puternică de săptămâna trecută.

Bursa de la Paris este în creștere cu 0,4%, mișcare similară cu cea a bursei de la Londra, în timp ce indicele DAX, al bursei de la Frankfurt, urcă cu 0,9%.

Sectorul auto german este, însă, în scădere, în contextul în care președintele Donald Trump a avertizat că ar putea impune taxe la importurile de mașini din UE.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni
alegeri
bursa
italia
minim