Acțiunile Oltchim își continuă avansul zilnic de 15%. Prețul s-a dublat într-o săptămână

Acțiunile Oltchim își continuă avansul zilnic de 15%. Prețul s-a dublat într-o săptămână
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 6 oct 2015

Acțiunile combinatului petrochimic din Râmnicu Vâlcea au atins marți prețul de 0,614 lei/acțiune, după a cincea sesiune bursieră consecutivă cu un avans în limita de 15%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Doar 15.000 de acțiuni, în mare parte transferate ca urmare a unor ordine plasate în predeschidere au fost suficiente pentru a ridica cotația acțiunilor Oltchim (OLT) în limita plafonului de creștere de 15% admis de sistemul Bursei de Valori București. De la revenirea la tranzacționare, miercurea trecută, titlurile combinatului petrochimic au urcat cu 100%, până la prețul de 0,614 lei/acțiune, ceea ce ar situa capitalizarea companiei la 210,7 milioane lei (47,57 milioane euro).

Ca și în zilele precedente, acțiunea a rămas fără ofertă, iar pe primul nivel de cumpărare de 0,614 lei/acțiune sunt plasate ordine pentru aproximativ 900.000 de acțiuni, conform platformei de tranzacționare a IFB Finwest. Valoarea rulajelor, incluzând transferurile efectuate astăzi până la orele prânzului se limitează la 273.504,14 lei.

Acțiunile Oltchim au revenit în ringul bursier miercuri după o suspendare de la tranzacționare de doi ani, în condițiile în care Curtea de Apel Pitești a aprobat planul de reorganizare al societății.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
oltchim
bvb