Acțiunile Rompetrol Rafinare Constanța au revenit la tranzacționare în scădere de 13-15%

Acțiunile Rompetrol Rafinare Constanța au revenit la tranzacționare în scădere de 13-15%
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 10 mai 2016

După ce ieri au fost suspendate de la tranzacționare în ziua în care s-a anunțat că procurorii DIICOT vor pune sechestru pe o serie de bunuri ale companiei, titlurile Rompetrol Rafinare Constanța au revenit astăzi în ring, unde, în primele 2 ore de tranzacționare, consemnează scăderi în apropierea limitei de 15% prevăzută de sistemul pieței.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Titlurile Rompetrol Rafinare Constanța (RRC) au resimțit astăzi șocul anunțului de ieri, potrivit căruia bunuri ale Rompetrol Grup incluzând rafinăria Petromidia și benzinăriile companiei ar urma să intre sub sechestru.

Suspendate de la tranzacționare ieri, în contextul unei anchete derulate Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), acestea au revenit în ringul Bursei de Valori București astăzi, la prețul de 0,0400 lei/acțiune, în limita unei scăderi de 15% admisă de sistemul operatorului de piață.

În primele 2 ore de tranzacționare au fost efectuate schimburi între prețurile de 0,0400 lei/acțiune și 0,420 lei/acțiune, valoarea acestora depășind cu puțin 23.000 de lei, conform platformei online a IFB Finwest. Sunt prețuri cu 13-15% mai mici decât cele de vinerea trecută, impact al știrii privind ancheta procurorilor.

Printr-un comunicat venit ieri la închiderea ședinței de tranzacționare de la BVB, KazMunayGas (KMG), grupul energetic controlat de statul kazah, susținea că nu a fost informat oficial despre existența unor investigații cu privire la Rompetrol Group, actualmente KMG International, în momentul când a preluat compania, în 2007, și afirmă că va folosi toate mecanismele legale pentru a-și proteja investițiile realizate de la momentul achiziției.

Prima reacție a KazMunayGas: \ CITEȘTE ȘI Prima reacție a KazMunayGas: "Nu am fost informați că Rompetrol este anchetată când am preluat compania în 2007". Vânzătorul a fost atunci Patriciu

La prețurile de astăzi, capitalizarea bursieră a companiei este de 1,76-1,85 miliarde lei (450-470 milioane dolari). Oferta publică de preluare pentru acționarii de portofoliu de la BVB pe acest emitent a fost derulată la începutul anului 2010 la un preț de 0,75 lei/acțiune, cu 87% peste valoarea de deschidere de astăzi.

Statul miza la începutul acestui exercițiu bugetar pe încasarea unei sume de 800 milioane lei din vânzarea participației sale de 26,7% din Rompetrol Rafinare, un calcul indicând un preț de 0,0679 lei/acțiune, cu 70% mai mare decât nivelul minim de astăzi.

viewscnt
Afla mai multe despre
rompetrol rafinare constanta
kazmunaygas
diicot
procurori
bursa
bvb