Alumil Rom Industry distribuie un dividend cu randament de peste 10%. Acțiunile sar la bursă

Alumil Rom Industry distribuie un dividend cu randament de peste 10%. Acțiunile sar la bursă
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 24 mar 2022

Producătorul de tâmplărie din aluminiu Alumil Rom Industry, conectat la gigantul grec Alumil, acordă din nou dividende generoase.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Consiliul de Administrație al Alumil Rom Industry (ALU) a convocat pentru 27-28 aprilie Adunările Generale ale Acționarilor, pe ordinea de zi figurând un vot asupra repartizărilor de profit. Astfel, suma de 6,00 milioane lei va pleca spre acționari sub formă de dividende, cele mai importante distribuții urmând să se facă spre acționarul majoritar din Grecia, cu o participație de 55,90% din capitalul social, și directorul general Michail Sotiriou, ce are o deținere de 23,95% din titluri.

Fondul de investiții META Trust, ultimul pas spre semnarea actelor pentru bursă. Sunt vizate și obligațiuni de până la 10 milioane euro CITEȘTE ȘI Fondul de investiții META Trust, ultimul pas spre semnarea actelor pentru bursă. Sunt vizate și obligațiuni de până la 10 milioane euro

Dividendul brut, cu dată a plății de 16 iunie, este de 0,192 lei/acțiune și la ultimul preț de închidere, de 1,68 lei/acțiune, conferă acționarilor un randament net de 10,86%. Acesta este contextul în care, la jumătatea sesiunii de tranzacționare, titlurile companiei se aflau la nivelul de 1,7850 lei/acțiune, cu 6,25% peste referință, reper la care încă poartă un randament net de 10,22%.

În Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor sunt puse spre aprobare prelungirea unor facilității de credit cu Banca Transilvania și OTP Bank România, în valoare de 2,00 milioane euro și, respectiv, 3,00 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
alumil rom industry
bvb
bursa
dividende