Autoritățile din Germania vor începe o investigație cu privire la tranzacționarea acțiunilor VW

Autoritățile din Germania vor începe o investigație cu privire la tranzacționarea acțiunilor VW
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 23 sep 2015
Autoritățile financiare din Germania au declarat astăzi că vor începe o investigație cu privire la posibile nereguli legate de tranzacționarea acțiunilor Volkswagen, transmite MarketWatch.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
BaFin, autoritatea germană în domeniul financiar, va verifica dacă reprezentanții grupului auto au folosit informații privilegiate pe bursă sau au manipulat piața în orice fel, dar și dacă VW a prezentat datele cu privire la acuzațiile legate de înșelarea normelor de mediu cu întârziere, având în vedere că evenimentele relevante pentru investitori trebuie făcut publice imediat.
 
“Investigația este una de rutină, fără idei preconcepute“, potrivit oficialilor BaFin.
 
Acțiunile Volkswagen au crescut astăzi pe bursa de la Frankfurt, după declinul înregistrat săptămâna aceasta ca urmare a scandalului privind emisiile poluante.
 
Grupul auto riscă o amendă de 18 miliarde de dolari în SUA pentru că a trișat regulile federale privind emisiile de gaze pentru sute de mii de vehiculele diesel VW și Audi, investigațiile fiind extinse și în alte țări.
viewscnt
Afla mai multe despre
vw
volkswagen
bafin