Banca Transilvania, din nou aproape de capitalizarea cea mai mare din istoria sa

Banca Transilvania, din nou aproape de capitalizarea cea mai mare din istoria sa
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 20 iul 2016

Titlurile Băncii Tranilvania au urcat astăzi la bursă pe cel mai mare rulaj al zilei. Cotația de 2,18 lei/acțiune, este cu numai de 3,5% sub maximul istoric.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La Bursa de Valori București am consemnat astăzi o ședință de tranzacționare marcată de o apreciere moderată a indicilor, pe fondul unor tranzacții în valoare însumată de 16,20 milioane lei (3,62 milioane euro). Ședința a fost în ansablu verde și închiderea indicilor a fost în zona maximelor zilei, copiind traiectoria principalelor piețe europene unde indicele FTSE100 de la Londra a urcat cu 0,47%, iar indicii de la Paris și Frankfurt au crescut cu 1,15% și, respectiv 1,61%.

La București elanul a fost ceva mai atenuat, cu un avans de 0,33% al indicelui BET Plus și o apreciere de 0,30% al indicelui reprezentativ BET care a închis la nivelul de 6.664,72 puncte, cel mai ridicat din ultimele 4 săptămâni.

Din punctul de vedere al volumelor, piața a fost debalansată către acțiunibancare și cu profil finanicar care au depășit 2 treimi din rulajul pieței. Titlurile Băncii Transilvania (TLV) au urcat cu 0,69%, până la prețul de 2,18 lei/acțiune, cu numai 3,53% sub maximul istoric în termeni reali de 2,26 lei/acțiune, consemnat la începutul lunii trecute.

Tranzacții de peste un milion de lei s-au mai realizat și pe alte titluri bancare, respectiv BRD Groupe Societe Generale (BRD) și ale grupului Erste (EBS). Primele au staționat la prețul de 9,90 lei/acțiune, iar cele ale Erste au urcat cu 1,44%, în acord cu aprecierea pe piața principală din Viena.

Profituri însumate de 820 milioane lei la 6 luni pentru emitenții din componența indicelui financiar de la BVB CITEȘTE ȘI Profituri însumate de 820 milioane lei la 6 luni pentru emitenții din componența indicelui financiar de la BVB

Pe locul 2 în topul rulajelor, cu tranzacții de 4,03 milioane lei, s-au situat titlurile Fondul Proprietatea (FP) care s-au apreciat cu 0,64%, până la prețul de 0,786 lei/acțiune, până la un nou maxim al ultimelor 6 luni, în perspectiva derulării ofertei publice de accelerare a programului de răscumpărări ale propriilor acțiuni. Evoluția a fost în ansamblu bună și pentru titlurile SIF, ceea ce a favorizat o apreciere a indicelui BET-FI, până la valoarea de 27.937,33 puncte.

Prin contrast, indicele energetic BET-NG a avansat numai marginal, cu 0,06% față de sesiunea anterioară. Cel mai important emitent din componența sa, OMV Petrom (SNP), s-a depreciat cu 0,19%, până la prețul de 0,2595 lei/acțiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
bursa
banca transilvania
brd
omv petrom
fondul proprietatea
erste