Bursa câștigă jumătate de procent. Volumele se prăbușesc

Bursa câștigă jumătate de procent. Volumele se prăbușesc

Sursa foto: Lext / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 1 apr 2022

Săptămâna de tranzacționare se încheie la BVB cu o sesiune în care activitatea de tranzacționare a fost foarte redusă și numai 4 acțiuni au depășit reperul unor tranzacții de 1 milion de lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Bursa românească a reușit să consolideze valorile câștigate în raliul din minimele precipitate de criza confruntărilor militare din Ucraina. 2 ședințe de deprecieri ușoare au fost urmate de o zi de recuperare preț de jumătate de procent la nivelul principalilor indici.

Sacrificate sunt volumele. Tendința unei lichidități slabe de pe parcursul întregii săptămâni a fost exacerbată vineri de o sesiune cu un rulaj al pieței de acțiuni de numai 26,21 milioane lei (5,30 milioane euro).

Romgaz a împrumutat 325 milioane euro de la Raiffeisen pentru preluarea subsidiarei ExxonMobil ce deține 50% din Neptun Deep CITEȘTE ȘI Romgaz a împrumutat 325 milioane euro de la Raiffeisen pentru preluarea subsidiarei ExxonMobil ce deține 50% din Neptun Deep

Piața a părut stoarsă de resurse într-un răstimp în care investitorii au imobilizat și sume importante pentru subscrierea în oferta de titluri de stat pentru populație cu cele mai bune randamente din ultimmii ani. Valoarea agregată a subscrierilor s-a ridicat la echivalentul a 397,95 milioane euro până la închiderea operațiunii de piață.

De fapt, activitatea a fost atât de firavă încât cu transferuri de 6,88 milioane lei, titlurile Băncii Transilvania (TLV) au fost cele mai tranzacționate într-o zi în care cotația a urcat cu 2,25%, până la prețul de 2,4950 lei/acțiune. Celălalt titlu care a marcat deceniul trecut de la BVB, cel al Fondului Proprietatea (FP) s-au retras cu 0,24%, până la prețul de 2,1050 lei/acțiune, în contextul unor schimburi însumând 4,06 milioane lei. Investitorii sunt în așteptarea unei oferte publice de răscumpărare ce vizează achiziția a 325,00 milioane acțiuni proprii.

BCR vine la bursă cu o nouă emisiune de obligațiuni, acum în valoare de peste 350 milioane lei CITEȘTE ȘI BCR vine la bursă cu o nouă emisiune de obligațiuni, acum în valoare de peste 350 milioane lei

La nivelul indicilor, avansul a fost aproape în tandem: +0,52% pentru indicele compozit BET-XT, +0,45% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 50.843,66 puncte, +0,61% pentru indicele energetic BET-NG și +0,54% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 12.781,21 puncte, se află cu puțin deasupra mediie mobile exponențiale de 55 de zile (EMA55), așa cum se vede pe graficul atașat.

Bursa câștigă jumătate de procent. Volumele se prăbușesc

Titlurile Romgaz Mediaș (SNG) au crescut cu 1,25%, până la prețul de 40,55 lei/acțiune, pe tranzacții de 2,75 milioane lei, susținute de propunerea emitentului pentru distribuirea unui dividend brut de 3,80 lei/acțiune, cu randament net de 9,00% la ultima valoare de cotare.

Titlurile One United Properties (ONE) au avut un salt de 2,82%, până la prețul de 1,3840 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 2,33 milioane lei. În rest, niciun alt simbol de la cota BVB nu a mai depășit o valoare a schimburilor măcar de 700.000 de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
titluri de stat
one united