Bursa de Valori București deschide prima ședință a săptămânii pe tendință de scădere. Deprecieri de circa 5% pentru cele mai tranzacționate acțiuni și indici

Bursa de Valori București deschide prima ședință a săptămânii pe tendință de scădere. Deprecieri de circa 5% pentru cele mai tranzacționate acțiuni și indici
scris 23 mar 2020

După o tendință de calmare în sesiunile de joi și vineri, în contextul unui debut negativ al principalelor piețe bursiere ale lumii, la BVB avem o deschidere rofund negativă, în care titlurile Băncii Transilvania dau tonul scăderilor.

Cu starea de urgență declarată încă de săptămâna trecută în contextul epidemiei infecțiilor cu coronavirus și cu o înăsprire peste weekend a condițiilor de circulație, care vor pune presiune pe economie, Bursa de Valori București are o deschidere semnificativ sub valorile de referință de la sfârșitul săptămânii trecute, când piața a tatonat o stabilizare în jurul unor repere cunoscute ca suport la precedentul picaj bursier, precipitat de promovarea în decembrie 2018 a ordonanței cu prevederi-șoc pentru mediul corporativ.

Pe fondul unei sesiuni asiatice „roșii”, al unui debut negativ în Europa și al coborârii pe timpul nopți a contractelor futures pe indicele Dow Jones Average Industrial al Bursei de la New York în apropiere de nivelul de 18.000 de puncte, la BVB consemnăm după prima jumătate de oră de tranzacționare scăderi de peste 5%.

EXCLUSIV Fie scăderea cât de rea, tot deschisă-i bursa mea. BVB se angajează că tranzacțiile nu vor fi oprite, indiferent de mărimea șocului de volatilitate adus de criza coronavirus CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Fie scăderea cât de rea, tot deschisă-i bursa mea. BVB se angajează că tranzacțiile nu vor fi oprite, indiferent de mărimea șocului de volatilitate adus de criza coronavirus

Indicele BET a coborât marginal sub pragul psihologic de 7.000 de puncte, de mai multe ori reper în jurul căruia s-au concentrat multe tranzacții în anii 2014-2016. Este un impuls la care contribuie decisiv titlurile Băncii Transilvania (TLV), care scad cu 6,13%, până la prețul de 1,6240 lei/acțiune, pe transferuri de 3,91 milioane lei. Cealaltă acțiune bancară lichidă de la cota BVB, cea a BRD Groupe Société Générale (BRD), suferă un recul de 4,42%, până la prețul de 10,80 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de aproximativ 671.000 de lei.

După ce și-au pierdut susținerea din partea ofertei publice de răscumpărare, titlurile Fondul Proprietatea (FP) își continuă declinul, atingând azi reperul de 1,0000 lei/acțiune, cu 4,76% sub referință, pe fondul unor transferuri de 1,48 milioane lei.

Pe al 2-lea rulaj din această parte a ședinței, de 1,64 milioane lei, titlurile Romgaz Mediaș (SNG) scad cu 4,91%, până la prețul de 25,20 lei/acțiune, în condiții de stres pe piața de energie, unde cotația țițeiului de tip Brent se regăsește în zona minimelor ultimilor 18 ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
fondul proprietatea
romgaz
coronavirus