Bursa de Valori va avea conducere dualistă

Bursa de Valori va avea conducere dualistă

Sursa foto: Laszlo Raduly

Profit.ro
Profit.ro
scris 14 sep 2015

Consiliul de Administrație al Bursei de Valori de la București (BVB) convoacă acționarii pentru modificarea actului constitutiv structurat pe sistemul dualist de administrare. AGA  va avea loc pe 28 octombrie, la sediul BVB.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

În documentul postat pe site-ul Bursei se arată că societatea va fi administrata in sistem dualist de către un Directorat și un Consiliu de Supraveghere format din 7 membri. Membrii Consiliului de Supraveghere sunt aleși de către Adunarea Generală a Acționarilor pentru un mandat de 4 ani și nu pot fi realeși decât o singură dată. Membrii Consiliului de Supraveghere nu pot fi membri ai Directoratului sau angajați ai societății.

Conducerea societății este asigurată de un Directorat, format din trei membri, desemnați de Consiliul de Supraveghere pentru un mandat de 4 ani. Membrii Directoratului trebuie să îndeplinească condițiile de calificare și experiență profesională stabilite de prevederile legale relevante.  Consiliul de Supraveghere numește președintele Directoratului, cu votul majorității membrilor săi, precum și pe ceilalți membri ai Directoratului.

Din august 2013, Bursa de Valori de la București este condusă de către polonezul Ludwik Sobolewski, care are funcția de director general. 

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa de valori
ludwik sobolewski