Bursa din Atena a închis în scădere cu 7,87%, cotațiile băncilor s-au prăbușit cu 24,25%

Bursa din Atena a închis în scădere cu 7,87%, cotațiile băncilor s-au prăbușit cu 24,25%
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 feb 2016

Bursa din Atena a închis ședința de luni cu o scădere de 7,87%, în condițiile în care acțiunile băncilor au atins noi minime istorice ca urmare a incertitudinii politice, dar și a îngrijorărilor cu privire la sectorul financiar din Europa, informează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La închiderea ședinței, indicele ASE al bursei de la Atena a ajuns la valoarea de 464,23 puncte, atingând cel mai scăzut nivel din ultimul sfert de secol. Aceasta în condițiile în care Indicele FTSEB, care regrupează acțiunile băncilor elene, a înregistrat o pierdere de 24,25%.

Proaspăt recapitalizate în luna decembrie, grație unor fonduri europene în valoare de 5,7 miliarde de euro, cele patru mari bănci grecești au înregistrat căderi semnificative, în frunte cu acțiunile Eurobank, care au închis ședința cu o cădere de 29,20%, în timp ce titlurile National Bank of Greece au pierdut 29,06%, acțiunile Piraeus Bank au înregistrat o scădere de 27,21% iar Alpha Bank minus 17,65%.

Bursa românească rezistă, dar pe termen mediu investitorii o văd mai jos CITEȘTE ȘI Bursa românească rezistă, dar pe termen mediu investitorii o văd mai jos


Această degringoladă vine pe fondul relansării speculațiilor cu privire la stabilitatea guvernului condus de Alexis Tsipras, care încearcă să finalizeze negocierile cu UE și FMI, pentru a obține deblocarea unor noi lichidități și simultan să adopte măsurile solicitate de creditorii internaționali, dar criticate de opinia publică. După o vizită de o săptămână, reprezentanții creditorilor au părăsit vineri Atena fără a ajunge la un acord, în timp ce proiectul de reformă a pensiilor solicitat de creditori a dus la declanșarea unei greve generale cu o participare extinsă. 

Cele patru mari bănci grecești - National Bank of Greece, Piraeus Bank, Alpha Bank și Eurobank - sunt prezente și pe piața din România.

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
bursa
banci