Bursa pe maxime, dar fără volume

Bursa pe maxime, dar fără volume
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 21 iul 2021

Indicele BET a câștigat aproximativ jumătate de procent și s-a apropiat de valorile record atinse săptămâna trecută, însă activitatea de tranzacționare modestă trădează absența unui entuziasm.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro: Energy Road - Energie la tine acasă. Parteneri: FPPG
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Bursa primește noi emitenți. Sistemul pieței a procesat atât emisiunea de obligațiuni corporative de 2 milioane euro a Prefera Foods (PFR26E), cât și tranzacția în echivalent 9,05 milioane lei prin care au fost plasate titlurile obligatare ale IFN-ului Ocean Credit (OCIFN26E). Cele 2 operațiuni au depășit rulajul de numai 29,10 milioane lei (5,91 milioane euro) al unei piețe de acțiuni afectată de perioada vacanțelor de vară.

Chiar și cu această susținere modestă la cumpărare, tendința a fost pozitivă în ansamblu: +0,40% pentru indicele compozit BET Plus, +1.25% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 52.673,17 puncte, +1,01% pentru indicele energetic BET-NG și +0,45% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 11.913,24 puncte pare a fi în blocstarturi pentru atacarea unor noi maxime după corecția scurtă din ultimele sesiuni.

Bursa pe maxime, dar fără volume

În contextul lichidității slabe, titlurile MedLife (M) s-au aflat pe primul loc în clasamentul tranzacțiilor, cu schimburi însumând 5,35 milioane lei, într-o zi în care cotația a urcat cu 0,89%, până la prețul de 17,00 lei/acțiune.

Prețurile petrolului scad cu până la 3%, după ce OPEC+ a agreat majorarea graduală a producției. Acordul fusese amânat din cauza unui conflict intern CITEȘTE ȘI Prețurile petrolului scad cu până la 3%, după ce OPEC+ a agreat majorarea graduală a producției. Acordul fusese amânat din cauza unui conflict intern

Prin contrast, acțiunile-fanion ale deceniuluio trecut nu au avut tracțiune. Astfel, titlurile Fondul Proprietatea (FP) au staționat la prețul de 1,8740 lei/acțiune, pe transferuri de 3,46 milioane lei, și titlurile Băncii Transilvania (TLV) s-au retras cu 0,36%, până la prețul de 2,7500 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 2,42 milioane lei.

OMV Petrom (SNP) a câștigat 1,40% la nivelul capăitalizării bursiere, titlurile sale închizând la prețul de 0,4350 lei/acțiune o sesiune în care au cumulat tranzacții de 1,11 milioane lei. Pe același segment energetic am consemnat și singurul transfer din piața deal, în valoare de 3,12 milioane lei, realizat cu titluri Romgaz Mediaș (SNG).

Pe o activitate cu puțin peste reperul de 1,30 milioane lei pentru fiecare din cei 2 emitenți, titlurile Evergent Investments (EVER) au staționat la prețul de 1,3400 lei/acțiune și titlurile SafeTech Innovations (SAFE) s-au ajustat cu 6,93%, până la prețul de 16,38 lei/acțiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
safetech
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
electrica