Bursa pierde o treime de procent. Volumele sunt gripate

Bursa pierde o treime de procent. Volumele sunt gripate

Sursa foto: Maximusnd | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 17 mai 2022

Acțiunile OMV Petrom și Fondul Proprietatea au tras în jos indicii de la BVB.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității - Ediția a IV-a; parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Deși rezultatele financiare trimestriale pentru companiile de la cota pieței reglementate a Bursei de Valori București au venit în integralitate și la New York Stock Exchange am avut un raliu consistent care a adus indicele S&P500 în zona de 4.070 de puncte, investitorii activi pe piața locală au preferat să nu aibă poziții decisive.

Romcarbon – creștere importantă a profitului net consolidat la T1 CITEȘTE ȘI Romcarbon – creștere importantă a profitului net consolidat la T1

Astfel, lichiditatea a fost în suferință, cu un rulaj de numai 31,20 milioane lei (6,31 milioane euro) al pieței de acțiuni, dar și tendința a fost de depreciere: -0,32% pentru indicele compozit BET-XT, -0,87% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 49.716,17 puncte și -0,36% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 12.054,81 puncte este pe minime ale ultimelor 2 luni.

Bursa pierde o treime de procent. Volumele sunt gripate

Este o direcție dată chiar de cele mai tranzacționate acțiuni, respectiv titlurile OMV Petrom (SNP), care au suferit un recul de 1,47%, până la prețul de 0,4370 lei/acțiune, pe transferuri de 6,12 milioane lei, și de titlurile Fondul Proprietatea (FP), care s-au corectat cu 1,94%, până la prețul de 2,0250 lei/acțiune, pe schimburi însumând 5,07 milioane lei.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Aceste creșteri pozitive vor avea un impact direct în dobânda de referință. Care este unul dintre coșmarurile băncilor centrale CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Aceste creșteri pozitive vor avea un impact direct în dobânda de referință. Care este unul dintre coșmarurile băncilor centrale

Tot pe o tendință negativă, cu un declin de 2,07%, până la prețul de 14,18 lei/acțiune, s-au aflat titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD), ce au întrunit o activitate de 2,46 milioane lei. Cealaltă acțiune bancară lichidă de la cota BVB, cea a Băncii Transilvania (TLV), s-a apreciat cu 1,08%, până la prețul de 2,3350 lei/acțiune, pe tranzacții de 4,90 milioane lei.

Titlurile Romgaz Mediaș (SNG) au crescut cu 2,12%, până la prețul de 43,50 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 1,90 milioane lei, favorizând un avans de 0,38% a indicelui energetic BET-NG. La același capitol, titlurile Conpet Ploiești (COTE) au pierdut 0,76%, până la prețul de 78,00 miliooane lei, pe un rulaj de 1,03 milioane lei. Interesul pentru acest emitent a fost reaprins de rezultatele financiare trimestriale în care transportatorul de țiței prin conducte ce indică o dublare a profitului net.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
conpet