Bursa revine pe creștere. Volumele, însă, nu își revin

Bursa revine pe creștere. Volumele, însă, nu își revin

Sursa foto: BVB

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 19 ian 2024

Ultima sesiune de tranzacționare de la BVB marcată de o lichiditate slabă, parțial salvată de acțiunile Hidroelectrica.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Presiunea la vânzare din piețele de acțiuni europene, unde au existat corecții, s-a ridicat la acest final de săptămână, ceea ce a favorizat și o reluare a tendinței de apreciere la Bursa de Valori București. Indicele reprezentativ BET, după o secvență de 3 ședințe în care a bătut în retragere, a avut un avans de 0,40%, până la nivelul de 15.617,64 de puncte și unde are cale liberă pentru un nou parcurs către maxime.

Bursa revine pe creștere. Volumele, însă, nu își revin

Investitorii încă arată prudență, prin prisma volumelor. Rulajul pieței de acțiuni a fost de doar 34,66 milioane lei (6,96 milioane euro), asigurat în proporție mai mare de jumătate de primii 2 emitenți. Astfel, titlurile Hidroelectrica (H2O) au alunecat cu 0,08% sub referință, până la prețul de 129,40 lei/acțiune, pe tranzacții de 13,46 milioane lei, și titlurile Băncii Transilvania (TLV) au urcat cu 0,32%, până la prețul de 24,86 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de 5,57 milioane lei.

FOTO Obligațiunile plasate în decembrie de Consiliul Județean Cluj ajung la cota Bursei. Investiții într-o infrastructură cât un drum până la Veneția. Clujul - primul județ care face acest exercițiu de piață în ultimul deceniu CITEȘTE ȘI FOTO Obligațiunile plasate în decembrie de Consiliul Județean Cluj ajung la cota Bursei. Investiții într-o infrastructură cât un drum până la Veneția. Clujul - primul județ care face acest exercițiu de piață în ultimul deceniu

Cealaltă acțiune bancară lichidă de la cota BVB, cea a BRD Groupe Société Générale (BRD), s-a apreciat cu 1,50%, până la prețul de 17,60 lei/acțiune, pe o activitate de 1,01 milioane lei. În rest reperul unor transferuri de 1 milion de lei a mai fost depășit de titlurile Transgaz (TGN) ce au avut un salt de 2,48%, până la prețul de 19,00 lei/acțiune, de titlurile OMV Petrom (SNP) care au staționat la prețul de 0,5740 lei/acțiune, și de un certificat de tip turbo short având activ suport indicele american Dow Jones Average Industrial și emis de BRK Financial (BKDOWTSC7).

Indicii sectoriali au avut mișțcări pozitive în linia medie a pieței, respectiv +0,37% pentru indicele energetic BET-NG și +0,48% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 59.379,76 de puncte.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
hidroelectrica
transgaz