Bursa românească încheie o săptămână în care toate ședințele au fost de scădere

Bursa românească încheie o săptămână în care toate ședințele au fost de scădere
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 2 sep 2022

Indicele BET a pierdut un sfert de procent, într-o secvență în care, din ultimele 10 ședințe de tranzacționare, doar una a fost de aprecieri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Un impuls de revenire pe piețele de acțiuni dezvoltate a fost brutal amendat în sesiunea de la New York Stock Exchange și a readus indicii principali la minimele săptămânii. Acesta este contextul în care și la Bursa de Valori București întregul interval a fost marcat de deprecieri, caracteristica pieței românești fiind aceea că vânzătorii nu au dat răgaz nici măcar pentru o revenire.

Astfel, la BVB suntem la a 5-a ședință consecutivă de scăderi, reacția la mișcările la nivel internațional fiind dublate de sentimentul din plan intern, unde Guvernul încearcă măsuri intervenționiste în încercarea de a contracara turbulențele din piața de energie.

Zentiva România își ameliorează semnificativ profitul net în trimestrul 2 CITEȘTE ȘI Zentiva România își ameliorează semnificativ profitul net în trimestrul 2

Și în ultima sesiune a săptămânii, la declinul pieței un cuvânt important l-au avut titlurile OMV Petrom (SNP), care s-au corectat cu 1,09%, până la prețul de 0,4550 lei/acțiune, pe cele mai mari tranzacții ale zilei, de 6,97 milioane lei.

Tot pe o tendință negativă s-au aflat titlurile Fondul Proprietatea (FP), care au pierdut 0,61%, până la prețul de 1,9400 lei/acțiune, pe transferuri de 3,80 milioane lei și titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD), care au scăzut cu 0,93%, până la prețul de 12,80 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 1,61 milioane lei. Sunt mișcările care au apăsat BET-XT, cu o depreciere de 0,13%, și BET, ultimul cu declin de 0,25%, până la nivelul de 11.838,41 puncte.

Bursa românească încheie o săptămână în care toate ședințele au fost de scădere

Tendința descendentă a unei piețe cu un rulaj de numai 26,68 milioane lei (5,52 milioane euro) pe segmentul acțiuni ar fi fost și mai pronunțată fără avansul de 0,41%, până la prețul de 19,60 lei/acțiune, a titlurilor Băncii Transilvania (TLV), care au întrunit cea de-a 2-a activitate a zilei, de 5,17 milioane lei, și, mai ales, fără creșterea de 2,28%, până la prețul de 44,90 lei/acțiune, a titlurilor Nuclearelectrica (SNN), ce au adunat schimburi de 1,74 milioane lei.

Indicii sectoriali, de asemenea, au consemnat aprecieri: 0,52%, până la nivelul de 50.977,77 puncte, pentru indicele financiar BET-FI și +0,15% pentru indicele energetic BET-NG. Din structura ultimului indice, titlurile Romgaz Mediaș (SNG) au urcat cu 0,81%, până la prețul de 43,35 lei/acțiune, pe transferuri de 2,70 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
nuclearelectrica