Bursa urcă, volumele se prăbușesc

Bursa urcă, volumele se prăbușesc

Sursa foto: Lext / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 6 iun 2022

Debutul de săptămână de la Bursa de Valori București a fost caracterizat de o lichiditate foarte slabă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

După 2 sesiuni de deprecieri, la BVB am consemnat o zi de revenire, în care piața a reușit să surmonteze chiar și ajustarea ex-dividend de 2,33% a titlurilor Nuclearelectrica (SNN), ce au închis la prețul de 43,95 lei/acțiune o ședință în care au cumulat schimburi de 1,41 milioane lei.

Piața a fost, însă, în mare suferință la nivelul volumelor. Rulajul pieței de acțiuni a fost de numai 14,96 milioane lei (3,03 milioane euro), unul din cele mai mici din ultimii ani, cu cea mai tranzacționată acțiune, cea Băncii Transilvania (TLV) adunând transferuri de numai 2,46 milioane lei, în contextul unui avans de 1,46% al cotației până la nivelul dse 2,4300 lei/acțiune. Tot pe segmentul bancar, titlurile grupului Erste (EBS) din Austria s-au apreciat cu 1,50%, în acord cu evoluția de pe piața pricnipală din Viena, pe tranzacții de 1,05 milioane lei.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: S-a redus încrederea în toate segmentele pieței imobiliare, cu excepția celui de retail. Piața de case din SUA arată o încetinire puternică a vânzărilor CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: S-a redus încrederea în toate segmentele pieței imobiliare, cu excepția celui de retail. Piața de case din SUA arată o încetinire puternică a vânzărilor

Tendința a fost pozitivă la nivelul indicilor: +0,75% pentru indicele compozit BET-XT, +0,34% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 49.342,05 puncte, +1,02% pentru indicele energetic BET-NG și +0,86% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 12.368,40 puncte a trecut din nou sub media mobilă exponențială de 200 de zile (EMA200), așa cum se vede pe graficul atașat.

Bursa urcă, volumele se prăbușesc

În sensul mișcării pieței, titlurile Romgaz Mediaș (SNG) au crescut cu 2,97%, până la prețul de 46,85 lei/acțiune, pe o activitate de 2,17 milioane lei. Reperul unor schimburi de 1 milion de lei a mai fost depășit de 2 societăți cu capitalizare mare și ambele înregistrând impulsuri ascedente: +1,10%, până la prețul de 0,4590 lei/acțiune, pentru titlurile OMV Petrom (SNP) și +0,60%, până la prețul de 2,0000 lei/acțiune, pentru titlurile Fondul Proprietatea (FP). Eimtentul derulează până pe data de 24 iunie o ofertă publică de răscumpărare pentru un număr de 325,00 milioane titluri proprii.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
omv petrom
fondul proprietatea
nuclearelectrica
erste