Bursele asiatice în scădere; Hong Kong a înregistrat o cădere de peste 4%

Bursele asiatice în scădere; Hong Kong a înregistrat o cădere de peste 4%
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 feb 2016

Bursa de la Hong Kong a deschis ședința de joi cu o cădere de peste 4%, iar majoritatea piețelor asiatice înregistra scăderi pe fondul îngrijorărilor cu privire la economia mondială, transmite AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

După o vacanță de trei zile prilejuită de sărbătorirea Noului An din calendarul chinez, investitorii din Hong Kong au reacționat puternic la scăderile înregistrate la începutul acestei săptămâni pe piețele mondiale. În primele minute de la debutul tranzacțiilor, indicele bursier Hang Seng a înregistrat o cădere de 4,2%, atingând cel mai scăzut nivel de după luna iunie 2012.

"Căderea era inevitabilă, deoarece toate bursele au scăzut în această perioadă de vacanță și, fie că este vorba de prețul petrolului sau de temerile privind o eventuală recesiune, aceleași îngrijorări sunt prezente în continuare", a declarat Steven Leung, analist la UOB Kay Hian.

Swiss Capital își mărește expunerea la Impact, cumpărând acțiuni de aproximativ 580.000 de lei CITEȘTE ȘI Swiss Capital își mărește expunerea la Impact, cumpărând acțiuni de aproximativ 580.000 de lei

Tendința este similară și pe alte piețe din regiune. Bursa de la Seul a înregistrat o scădere de 2,4%, cea de la Singapore afișa o cădere de 1,3%, la fel ca bursele de la Wellington, Jakarta și Manila.

Bursele de la Tokyo, Shanghai și Taipei au fost închise joi.

De asemenea, dolarul s-a depreciat în raport cu mai multe monede din Asia-Pacific, precum yenul japonez, dolarul australian, won-ul sud-coreean, după ultimele declarații ale președintelui Rezervei Federale americane, Janet Yellen, care a apreciat că evoluțiile economice externe reprezintă un risc pentru creșterea economiei americane, semnalând în special incertitudinile cu privire la China și volatilitatea de pe piețele financiare.

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
burse asia
bursa hong kong