Bursele statelor din Golful Persic au scăzut, pe fondul conflictului dintre Israel și Hamas

Bursele statelor din Golful Persic au scăzut, pe fondul conflictului dintre Israel și Hamas
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 oct 2023

Principalele piețe bursiere ale statelor din Golful Persic au scăzut duminică, pe fondul îngrijorărilor că un conflict în creștere dintre gruparea palestiniană Hamas și Israel amenință să ia amploare, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Israelul a lovit Gaza duminică, după ce a suferit cel mai sângeros atac din ultimele decenii, când luptătorii Hamas au năvălit prin orașele israeliene cu o zi mai devreme, amenințând cu un nou război major în Orientul Mijlociu, scrie News.ro.

CONFIRMARE PKO Bank Polski, cea mai mare bancă din Polonia, vine în România CITEȘTE ȘI CONFIRMARE PKO Bank Polski, cea mai mare bancă din Polonia, vine în România

Indicele de referință al Arabiei Saudite (.TASI) a scăzut cu 1,6%, cea mai puternică scădere din ultimele 10 luni. Indicele a fost tras în jos de pierderile din toate sectoarele, acțiunile Lumi Rental scăzând cu 5% și Etihad Atheeb Telecommunication cu 5,3%.

Titlurile Saudi Aramco Base Oil (Luberef) au scăzut cu 6,8%, iar cea mai mare bancă islamică din lume după active, Al Rajhi Bank, a consemnat un declin al acțiunilor cu 2,1%.

Indicele Qatar a scăzut pentru a treia sesiune consecutivă, terminând în scădere cu 0,6%, majoritatea sectoarelor fiind în roșu.

Acțiunile Industries Qatar au scăzut cu 1,1%, iar cele ale Commercial Bank cu 1,2%.

Farmacist: Cei cărora le spunem că nu avem medicamente ne răspund:”Și ce facem, murim?”. Auzim asta la unul din trei apeluri / Aproape toți pacienții din țară au fost refuzați din cauza lipsei banilor. Printre ei, și copiii cu fibroză pulmonară CITEȘTE ȘI Farmacist: Cei cărora le spunem că nu avem medicamente ne răspund:”Și ce facem, murim?”. Auzim asta la unul din trei apeluri / Aproape toți pacienții din țară au fost refuzați din cauza lipsei banilor. Printre ei, și copiii cu fibroză pulmonară

În afara Golfului, indicele blue-chip al Egiptului a coborât cu 2,6%, cea mai abruptă scădere din aproape trei luni. Indicele a fost împovărat de pierderi în toate sectoarele, Commercial International Bank scăzând cu 2,7% și E-Finance For Digital And Financial Investments cu 4,8%.

Dintre perdanți, Telecom Egypt și Fawry Banking au pierdut 4,2%, respectiv 4,7%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni