Companii listate și administratori de fonduri lansează Asociația pentru Relații cu Investitorii la Bursa din România

Companii listate și administratori de fonduri lansează Asociația pentru Relații cu Investitorii la Bursa din România
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 nov 2018

Companii listate, cu potențial de listare, administratori de fonduri și profesioniști în relația cu investitorii (IR) fondează Asociația pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România (ARIR), organizație neguvernamentală și non-profit care își propune să ofere actualilor și potențialilor emitenți o platformă de dezvoltare a profesioniștilor din domeniul relației cu investitorii (IR) și de a contribui la implementarea celor mai bune practici în comunicarea cu investitorii și guvernanță corporativă.

Urmărește-ne și pe Google News

Membrii fondatori ai ARIR sunt Bursa de Valori București, ALRO, Franklin Templeton Management - Suc. București, Electromagnetica, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Teraplast, Transelectrica, Daniela Șerban, Cosmin Răduță și Tony Roman.

Comisia Europeană vrea să protejeze producătorii din UE prin taxe definitive la importurile de biciclete electrice din China. România e unul dintre producătorii europeni relevanți CITEȘTE ȘI Comisia Europeană vrea să protejeze producătorii din UE prin taxe definitive la importurile de biciclete electrice din China. România e unul dintre producătorii europeni relevanți

Activitatea Asociației se va concentra pe 5 direcții strategice, cu următoarele obiective:

1. Evaluare – Măsurarea periodică a percepției investitorilor față de companiile listate;
2. Prezentare – Îmbunătățirea prezentării companiilor listate;
3. Reglementare – Monitorizarea cadrului legislativ și susținerea opiniilor membrilor;
4. Comunicare – Consolidarea legăturilor cu comunitățile de investitori și analiști;
5. Recunoaștere – Promovarea companiilor care implementează cele mai bune practici.

Membrii fondatori au desemnat următorul Consiliu Director al ARIR: Daniela Șerban, Președinte – Independent (McGuireWoods), Adrian Tănase (Bursa de Valori București), Ioana Bîrsu (Franklin Templeton), Viorel Vasiu (Transelectrica) și Tony Roman – Independent (Electrogrup).

ARIR își propune, de asemenea, să fie o platformă prin care companiile să recruteze angajați pentru activitățile de relații cu investitorii.

Lansarea oficială a ARIR va fi în 27 noiembrie, la sediul Bursei de Valori București, începând cu ora 9:30. 

viewscnt
Afla mai multe despre
arir
piata de capital
bursa