Cu o zi înaintea închiderii ofertei publice de la TTS, nivelul de suprasubscriere este de 8 ori pe tranșa de retail a acțiunilor cu alocare negarantată

Cu o zi înaintea închiderii ofertei publice de la TTS, nivelul de suprasubscriere este de 8 ori pe tranșa de retail a acțiunilor cu alocare negarantată

Sursa foto: Josepalbert13 | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 3 iun 2021

După ce tranșa acțiunilor cu alocare garantată a fost subscrisă integral încă din primele secunde ale operațiunii de piață care vizează listarea companiei Transport Trade Service, cu o zi înainte de finalul perioadei de subscriere, și pentru tranșa a 2-a interesul este mare. Plasamentele agregate ale investitorilor de retail se ridică la 157 milioane lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Cu mai puțin de 24 de ore înainte de închiderea ofertei publice primare derulate de Transport Trade Services (TTS), lider al transportului fluvial în România, tranșa investitorilor individuali cu alocpări negarante a cumulat în sistemul bursei un număr de 1.760 de ordine pentru achiziția unui număr de 6,00 milioane de acțiuni. Aceasta este echivalent cu un nivel de suprasubscriere de peste 8 ori, având în vedere dimensiunea de 750.000 de titluri a acestei tranșe.

Pe de altă parte, cele 1,50 milioane de acțiuni puse în vânzare pentru investitorii de retail pe tranșa cu alocări garantate au fost subscrise integral în sistemul procedura primul venit-primul servit stabilită de intermediarul Swiss Capital, încă din primele 10 secunde ale ofertei, conform terminalului Tradeville. Este un deznodământ anticipat de Profit.ro încă dinainte de deschiderea ofertei. „Cred că în prima oară e gata", declarase un investitor pentru Profit.ro.

FOTO Lăptăria cu Caimac intră la cota BVB ca o companie cu o valoare de piață de 20 milioane euro. Planuri de extindere inclusiv la export prin finanțări bursiere CITEȘTE ȘI FOTO Lăptăria cu Caimac intră la cota BVB ca o companie cu o valoare de piață de 20 milioane euro. Planuri de extindere inclusiv la export prin finanțări bursiere

Subscrierile au fost realizate la prețul de 21,00 lei/acțiune, ceea ce situează la 31,50 milioane lei nivelul alocărilor garantate și la 126 milioane lei subscrierile pe tranșa cu alocare pro-rata.

Interesul este mare, investitorii având confortul unei societăți cu rezultate bune și promovată pe bursă la un preț echitabil, echivalent cu un indicator P/E de 14,3 raportat la profitul net de 43,90 milioane lei din 2020 Totuși, există și prudența că perspectivele de creștere reale sunt limitate, iar punerea în vânzare a 50% din acțiuni este percepută ca o dezangajare a acționarilor majoritari.

Pe tranșa investitorilor instituționali sunt disponibile 12,75 milioane acțiuni, dar tradițional subscrierile ar putea veni către finalul etapei de subscriere, programată a se încheia mâine la ora 12.00.

BERD și IFC au investit în obligațiunile record, de 1 miliard de lei, emise de BCR CITEȘTE ȘI BERD și IFC au investit în obligațiunile record, de 1 miliard de lei, emise de BCR

La prețul maxim de 21,00 lei/acțiune, valoarea de piață a TTS s-ar ridica la 630 milioane lei (127,87 milioane euro), cu 16,09% mai mică decât activele totale de 750,82 milioane lei prinse în bilanț la finele anului trecut și un nivel reprezentând de 1,14 ori veniturile de 520,28 milioane lei.

În luna aprilie a acestui an, TTS a acordat un dividend brut de 0,5400 lei/acțiune, cu randament net de 2,44-2,70% raportat la coridorul de preț din din ofertă. În prospectul de emisiune, compania indică o politică de dividend cu rată de distribuție de 45% din câștig, ceea ce ar face ca o menținere a profitabilității în media ultimilor ani să confere acționari un randament superior, probabil în jurul reperului de 3,5%.

Vrancart Adjud și-a triplat profitul net trimestrial CITEȘTE ȘI Vrancart Adjud și-a triplat profitul net trimestrial

TTS are avantajul, pe de altă parte, de a nu fi o companie puternic îndatorată, astfel încât participanții la ofertă au o plasă de siguranță destul de solidă. Datoriile totale erau la finalul anului trecut de 145,84 milioane lei, reduse cu 24,23% față de cele de 192,48 de la sfârșitul anului 2019.

Compania ar urma să se listeze la o valoare de 5 ori câștigul EBITDA ajustat, care a fost de 119,39 milioane lei în 2020. În cazul unei închideri cu succes a ofertei, data tranzacției este 7 iunie, iar data decontării, 9 iunie. Investitorii care vor să subscrie în cadrul operațiunii de piață trebuie să aibă în vedere că pe cont este nevoie de bani decontați.

viewscnt
Afla mai multe despre
tts
swiss capital
bursa
bvb