Debut de săptămână pozitiv la BVB, însă pe volume în scădere

Debut de săptămână pozitiv la BVB, însă pe volume în scădere
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 3 sep 2018

Cu un rulaj sub 2,5 milioane de euro, asigurat în principal de companiile energetice, bursa de la București a închis ședința de tranzacționare de luni ușor pe plus, în ton cu piețele din restul continentului. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele compozit BETPlus s-a apreciat astăzi cu 0,32%, iar indicele reprezentativ BET cu 0,42%, până la nivelul de 8.309,44 de puncte. Rulajul de 10,4 milioane de lei (2,4 milioane euro) este însă mult sub cel consemnat vineri și reprezintă doar o pătrime din valoarea medie zilnică din acest an.

Capul de afiș a fost ținut de acțiunile OMV Petrom (SNP) și Transelectrica (TEL), acestea asigurând circa o treime din tranzacțiile totale. Titlurile Petrom s-au apreciat cu 1,07%, până la prețul de 0,3315 lei, pe schimburi însumând 1,98 milioane de lei.

EXCLUSIV Orarul de tranzacționare se scurtează la BVB. Chiar și după amputarea de 25 de minute, rămâne unul dintre cele mai lungi din lume CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Orarul de tranzacționare se scurtează la BVB. Chiar și după amputarea de 25 de minute, rămâne unul dintre cele mai lungi din lume

Transelectrica a fost al doilea cel mai tranzacționat emitent, cu un rulaj de 1,37 milioane de lei și o creștere de 0,40% la nivelul prețului, până la 25,10 lei.

BET-NG, indicele sectorului energetic, a urcat cu 0,69%.

Schimburi de peste 1 milion de lei au mai fost înregistrate astăzi doar cu acțiunile SIF Oltenia (SIF5). Titlurile societății de investiții s-au depreciat cu 1,14% pe volume de 1,18 milioane de lei, declin care s-a reflectat într-o scădere de aproape 0,30% la nivelul indicelui BET-FI.

În regiune, principalele burse au închis sesiunea de astăzi cu aprecieri modeste, de până la 0,2%, în linie cu piețele de capital din vestul continentului. Indicele DAX 30 de la Frankfurt a făcut notă discordantă, consemnând un declin de 0,14%.

La Londra, indicele FTSE 100 a urcat cu 0,97%, beneficiind de pe urma deprecierii lirei sterline în raport cu dolarul. Moneda britanică a pierdut 0,65% din valoare în fața dolarului, până la 1,2876 de unități, pe fondul îngrijorărilor privind o eventuală ieșire a Marii Britanii din UE fără semnarea unui acord comercial.

viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
actiuni
evolutii
inchidere