Bursa mută din nou: Indicele principal BET va fi extins prin includerea Sphera Franchise Group și Purcari Wineries

Bursa mută din nou: Indicele principal BET va fi extins prin includerea Sphera Franchise Group și Purcari Wineries

Indicele BET de la BVB ca avea câteva etaje în plus.

Profit.ro
Profit.ro
scris 3 sep 2018

Indicele principal BET al Bursei de Valori București ajunge la 15 companii, prin includerea Sphera Franchise Group și Purcari Wineries. Este pentru prima dată în istoria pieței locale de capital când acești indici vor include 15 societăți, modificările urmând să fie aplicate începând cu 24 septembrie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Luna trecută, Profit.ro relata că membrii Consiliului Bursei de Valori București au avizat majorarea componenței indicilor BET șI BET-TR la un număr mai mare de emitenți, având ca scop o mai bună diversificare sectorială pentru investitorii care vor să urmărească bursa românească în ansamblul ei.

La momentul deciziei Consiliului Bursei, indicele BET includea 13 emitenți, respectiv Banca Transilvania (TLV), BRD – Groupe Societe Generale (BRD), Bursa de Valori Bucuresti (BVB), Conpet Ploiești (COTE), DIGI Communications (DIGI), Electrica (EL), Fondul Proprietatea (FP), MedLife (M), OMV Petrom (SNP), Nuclearelectrica (SNN), Romgaz Mediaș (SNG), Transgaz (TGN) și Transelectrica (TEL).

SIF Transilvania a finalizat programul de răscumpărări. A achiziționat acțiuni proprii în valoare de peste 1 milion de euro CITEȘTE ȘI SIF Transilvania a finalizat programul de răscumpărări. A achiziționat acțiuni proprii în valoare de peste 1 milion de euro

De câteva luni bune, procesul de listare a unor companii pe piața locală de capital este înghețat. Având în vedere incertitudinea care înconjoară fondurile de pensii de la Pilonul II și potential absență de la aceste exerciții de piață a unor entități care reprezintă cea mai importantă susținere la cumpărare din piața locală, companiile private care avea intenții de a se lista au decis să-și amâne ofertele.

viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
bursa
lucian anghel
adrian tănase
banca transilvania
brd
romgaz
digi
conpet