Decizie la fel de surprinzătoare ca și intenția: Planul GetBack, principal recuperator de creanțe în Polonia, controlat de Abris Capital, de a lansa la BVB o emisiune de obligațiuni de 100 milioane lei a fost blocat

Decizie la fel de surprinzătoare ca și intenția: Planul GetBack, principal recuperator de creanțe în Polonia, controlat de Abris Capital, de a lansa la BVB o emisiune de obligațiuni de 100 milioane lei a fost blocat
scris 11 apr 2018

Planul companiei GetBack, unul dintre principalii jucătorii pe piata recuperării de creanțe din Polonia, intrat pe piața locală în urmă cu 4 ani, de a căuta finanțare pe piața românescă printr-o emisiune de obligațiuni în valoare nominală de 100 de milioane de lei, anunțată în premieră de Profit.ro la începutul anului, nu a primit avizul Autorității poloneze de Supraveghere Financiară, la sediul căreia a fost depusă cererea. Compania poloneză avea în plan să ofere obligațiunile investitorilor prin plasament privat, la Bursa de Valori București (BVB).

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Obligațiunile urmau să fie negarantate și să aibă o maturitate de maximum 10 ani.

Prospectul a fost realizat în Polonia și transmis Autorității locale de Supraveghere Financiară la sfârșitul lunii ianuarie, dar decizia de marți, 10 aprilie, nu este una favorabilă operațiunii, conform presei locale.

GetBack este prezentă pe piața românească din 2014, prin GetBack Recovery SRL. Din 2015, GeckRecovey este membru observator al Asociației de Management al Creanțelor Comerciale (AMCC).

AMCC are 17 companii membre, care reprezintă cea mai mare parte din piața locală de colectare a creanțelor.

Probleme pe Wall Street: Goldman Sachs - prima pierdere din ultimii 6 ani. Citigroup - prima pierdere din 2009 CITEȘTE ȘI Probleme pe Wall Street: Goldman Sachs - prima pierdere din ultimii 6 ani. Citigroup - prima pierdere din 2009

În 2016, compania poloneză GetBack a fost cumpărată de fondul de investiții Abris Capital de la miliardarul polonez Leszek Czarnecki, proprietarul Idea Bank, bancă prezentă și pe piața locală.

Afacerile GetBack în România au însumat, în 2016, 14,2 milioane de lei, compania raportând o pierdere de 6 milioane de lei.

Compania poloneză este listată, din vara anului trecut, pe bursa de la Varșovia. În urma Ofertei Publice Inițiale (IPO), GetBack a atras 740 de milioane de zloți, echivalentul a circa 170 de milioane de euro.

Fondul de private equity Abris Capital deține, în prezent, 60% din capitalul GetBack, prin intermediul DNLD Holdings.

Abris Capital Partners mai controlează în România companii ca Urgent Cargus, Pehart Grup sau Green Group,

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
getback
getback recovery
abris caputal
recuperare creante
obligatiuni
listare
bvb
imprumut