După recordul de la București, Papalekas atrage 340 milioane euro, inclusiv din BERD, pentru investiții în România și Polonia și intrarea pe piața principală a Bursei din Londra: Ținta - vom fi principalul investitor de office real estate din regiune

După recordul de la București, Papalekas atrage 340 milioane euro, inclusiv din BERD, pentru investiții în România și Polonia și intrarea pe piața principală a Bursei din Londra: Ținta - vom fi principalul investitor de office real estate din regiune
scris 8 dec 2017

Compania de investiții imobiliare Globalworth, fondată de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, a atras 340 millioane de euro prin emisiunea de noi acțiuni lansată luna trecută, fondurile urmând să fie direcționate către proiecte de investiții în România și Polonia.

Prin intermediul acestui plasament, compania a atras o serie de investitori instituționali, atât noi, cât și deja existenți, pentru extinderea lichidității înainte de mutarea pe piața principală a Bursei de Valori din Londra, planificată pentru anul viitor.

Printre investitorii atrași este și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), care a preluat 4,4% din Globalworth.

În prezent, compania este listată pe piața alternativă de capital de la Londra (AIM).

Dobânzile la credite pentru populație, limitate la 50% peste dobânda cheie a BNR - proiectul celui care a inițiat Legea dării în plată CITEȘTE ȘI Dobânzile la credite pentru populație, limitate la 50% peste dobânda cheie a BNR - proiectul celui care a inițiat Legea dării în plată

“Este încă un pas foarte important, facilitând creșterea noastră ulterioară și atingerea obiectivului de a deveni principalul investitor în piața de office real estate din regiune. Acum avem posibilitatea de a ne extinde portofoliul în Polonia și România, prin intermediul oportunităților de investiții identificate", a declarat Dimitris Raptis, Deputy CEO and Chief Investment Officer.

Luna trecută, Globalworth a anunțat că se extinde în Polonia, unde a depus o ofertă de cumpărare a minimum 50,01% și maximum 67,95 din acțiunile dezvoltatorului Griffin Premium. Griffin Premium este listată la Bursa de Valori din Varșovia din luna aprilie a acestui an, ocupându-se cu închirieri de proprietăți.

Compania are în portofoliu clădiri de birouri și rezidențiale, în Varșovia, Wroclaw, Lodz, Cracovia și Katowice. În prezent, compania deține un portofoliu în valoare de circa 1,1 miliarde de euro. Potrivit unui acord încheiat în decembrie 2016, fondul de investiții sud-african Growthpoint Properties va deveni acționar principal al companiei de investiții Globalworth până pe 31 decembrie 2017, prin cumpărarea unui pachet de acțiuni de 26,9% în cadrul fondului imobiliar cu afaceri extinse în România, pentru 186,4 milioane de euro.

În vară, Globalworth a lansat la tranzacționare la Bursa de Valori București (BVB) obligațiuni corporative, cu o valoare totală de 550 milioane euro, cea mai mare emisiune de acest tip din istoria pieței de capital românești.

viewscnt
Afla mai multe despre
globalworth
actiuni