Fondul Globalworth, condus de Papalekas, a primit avizul ASF pentru listarea obligațiunilor de 550 milioane euro și la București, dar nu garantează că vor fi volume mari

Fondul Globalworth, condus de Papalekas, a primit avizul ASF pentru listarea obligațiunilor de 550 milioane euro și la București, dar nu garantează că vor fi volume mari
scris 13 iul 2017

Fondul de investiții imobiliare Globalworth Real Estate Investments, care a plasat recent cu succes prima sa emisiune de euro-obligațiuni, în valoare de 550 milioane de euro, a primit astăzi avizul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) pentru admiterea la tranzacționare a titlurilor și pe Bursa de Valori București (BVB). Globalworth a depus deja documentele în vederea listării titlurilor pe bursa de la Dublin.

Fondul condus de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas își avertizează însă investitorii că nu poate da asigurări privind crearea unui mediu tranzacțional activ la București în jurul obligațiunilor, se arată în prospectul aferent emisiunii de obligațiuni.

“Nu există certitudinea că cererea va fi acceptată, sau că se va crea un mediu tranzacțional activ pe BVB”, potrivit documentului.

Jumătate din rulajul de la BVB, asigurat de acțiunile cu profil financiar CITEȘTE ȘI Jumătate din rulajul de la BVB, asigurat de acțiunile cu profil financiar

Fondul deține active de peste 977 milioane de euro, toate situate în România, astfel că evoluția sa este strâns legată de mediul economic și fiscal din țara noastră și din regiune. În particular, tendințele din piața imobiliară bucureșteană, unde este concentrat circa 70% din portofoliul Globalworth, au o influență semnificativă asupra evoluției companiei, se arată în prospect.    

Globalworth a anunțat marți că a plasat cu succes o emisiune de euro-obligațiuni pe cinci ani în valoare de 550 milioane euro, cea mai mare emisiune a unei companii din România de până acum. Titlurile au o dobândă fixă anuală de 2,875% și ajung la maturitate în iunie 2022.

Potrivit unor surse din piață citate de Mîrșanu.ro, oferta inițială de 500 milioane euro a fost suprasubscrisă de 1,2 ori, în final valoarea ofertei fiind majorată la 550 milioane euro.

Rezerva Federală a SUA a majorat dobânda cheie pentru a doua oară în acest an CITEȘTE ȘI Rezerva Federală a SUA a majorat dobânda cheie pentru a doua oară în acest an

Fondul a anunțat că a depus cerere în vederea listării obligațiunilor pe bursa irlandeză. Brokerii emisiunii au fost Deutsche Bank, JP Morgan Securities și UBS, iar BT Capital Partners și Rand Merchant Bank au acționat în calitate de co-manageri.

Banii atrași de la investitori vor fi folosiți pentru refinanțarea unor datorii existente de 404,9 milioane euro și pentru finanțarea expansiunii fondului în România și în regiune.

Globalworth s-a numărat printre cei mai activi investitori imobiliari de pe piața locală în ultimii ani, printre principalele proiecte deținute fiind Tower Center International, BOB, BOC, Upground, Nusco Tower, Green Court Building A și Unicredit HQ.

Din decembrie anul trecut, fondul de investiții are un nou acționar major, după ce cel mai mare grup imobiliar listat pe bursa din Africa de Sud, Growthpoint Properties, a achiziționat un pachet de 26,88% din acțiuni, pentru care a plătit 186,4 milioane de euro. Banii vor fi folosiți pentru dezvoltarea Globalworth Campus, de la stația de metrou Pipera și a altor proiecte. Papalekas, care înaintea tranzacției deținea 36,14% din acțiunile Globalworth, a rămas cu o participație de 25,72%.

viewscnt
Afla mai multe despre
globalworth
ioannis papalekas
euro-obligatiuni
listare
bvb