Fondul Proprietatea lansează o ofertă de răscumpărare la un preț superior cu 6% celui din piață

Fondul Proprietatea lansează o ofertă de răscumpărare la un preț superior cu 6% celui din piață

Sursa foto: Fantasista / dreamstime.com

scris 5 nov 2020

Fondul Proprietatea vizează achiziția a până la 165,00 milioane acțiuni proprii în cadrul unei oferte publice de buy-back pe care o demarează pe 12 noiembrie, la prețul de 1,3900 lei/acțiune, similar cu cel al unei operațiuni închise în septembrie.

Franklin Templeton, compania care deține administrarea Fondul Proprietatea (FP) a notificat piața că a obținut de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) avizul pentru derularea unei oferte de răscumpărare ce să accelereze programul de achiziție al titlurilor proprii aprobat de acționari. Operațiunea vizează un număr de până la 165,00 milioane acțiuni proprii, reprezentând 2,28% din totalul titlurilor și va fi efectuată la prețul de 1,3900 lei/acțiune, cu 6,10% mai mare decât cel de 1,3100 lei/acțiune la care acestea au închis ședința de tranzacționare de ieri de la BVB.

Oferta programată pentru perioada 12 noiembrie - 16 decembrie urmează să fie derulată atât la Bursa de Valori București, cât și la Londra, unde sunt listate certificatele de depozit (GDR), intermediarii desemnați fiind Swiss Capital și Auerbach Grayson. La prețul ofertei, valoarea pachetului vizat s-ar ridica la 229,35 milioane lei (47,12 milioane euro). Alocarea se va face pro-rata.

Acționarii SIF Transilvania sunt chemați să voteze componența Cosiliului de Supraveghere CITEȘTE ȘI Acționarii SIF Transilvania sunt chemați să voteze componența Cosiliului de Supraveghere

În septembrie, Fondul a mai închis o operațiune de acest tip, atunci fiind plasate ordine de vânzare pentru 3,35 miliarde titluri, reprezentând un nivel de peste 15 ori mai mare decât cele 220,00 milioane acțiuni, echivalentul a 2,89% din totalul titlurilor, care au făcut obiectul ofertei de buy-back.

Indicele de alocare al ofertei realizată la prețul de 1,3900 lei/acțiune, superior celui din piață, a fost de 0,06559288677. Un număr de 147,75 milioane acțiuni, reprezentând 67,15% din totalul ofertei au fost subscrise în ordine de vânzare înregistrate la Bursa de Valori București conform intermediarului Swiss Capital, în timp ce alte 72,25 milioane de titluri au fost subscrise sub formă de certificate de deposit (GDR) listate pe bursa de la Londra.

viewscnt
Afla mai multe despre
fondul proprietatea
bvb
bursa
rascumparari
franklin templeton
swiss capital