Fostul congresman american Ron Paul spune că nu ar fi șocat să vadă bursa americană cu 25% mai jos până în octombrie

Fostul congresman american Ron Paul spune că nu ar fi șocat să vadă bursa americană cu 25% mai jos până în octombrie

Sursa foto: Vetkit / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 5 iul 2017

Economia americană dă semne că slăbește, iar atmosfera de balon speculativ de pe Wall Street nu va dura pentru totdeauna, spune fostul candidat la Președinția SUA, Ron Paul, care se așteaptă și la o scădere cu 25% a bursei de la New York. „Este o piață foarte precară.”

Urmărește-ne și pe Google News

Bursa americană nu va rezista la ridicarea ratelor de dobândă, iar banca centrală a SUA poate face puține lucruri pentru a contracara impasul din piețele financiare, spune fostul congresman american Ron Paul. „Cred că piețele sunt foarte nervoase pentru un motiv bun: nu știu la ce să se aștepte și este foarte impredictibil ce va face Fed”, a declarat acesta pentru postul de televiziune CNBC.

Economia dă semne de slăbiciune, iar Paul se îndoiește că datele privind angrenarea forței de muncă sunt atât de puternice și se vor menține. „Este o piață foarte precară.”

Miliardarul american Jim Rogers: vine cea mai mare criză economică. Vor fi țări în faliment, bănci, spitale și universități închise CITEȘTE ȘI Miliardarul american Jim Rogers: vine cea mai mare criză economică. Vor fi țări în faliment, bănci, spitale și universități închise

Impactul ar urma să se transmită către bursă. „Nu cred că atmosfera de balon speculativ și lucrurile minunate care se întâmplă pe Wall Street vor dura pentru totdeauna. Cred că se va sfârși”, a afirmat Paul, care a candidat în anul 2012 pentru nominalizarea republicană la scrutinul pentru Casa Albă.

Întrebat de realizatorul TV cât poate scădea bursa de la New York, Paul a răspuns că nu poate prezice cu exactitate unde se duce, dar a indicat o așteptare a sa: „Nu aș fi șocat dacă în octombrie piața va fi cu 25% mai jos decât este acum.”

El contrazice afirmațiile investitorilor și profesioniștilor pieței de capital care spun că suntem într-o nouă eră și că parametrii de evaluare se schimbă. Paul spune că sunt vechile reguli ale jocului bursier cele care vor funcționa. „Sunt mult prea multe datorii și prea multe investiții greșite. Ajustarea va trebui să vină”, a conchis fostul congresman american.

viewscnt
Afla mai multe despre
ron paul
criza
bursa
sua
america