GRAFIC Acțiunile Digi, la un moment-cheie

GRAFIC Acțiunile Digi, la un moment-cheie

Sursa foto: Sinisa Botas / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 18 iun 2019

Trendul descendent al ultimilor 2 ani pe acțiunile Digi Communcations a fost amendat de un raliu puternic din minime, însă acesta a ajuns la o confluență de rezistențe tehnice. „Pare că aici s-au cam împotmolit”, spune un investitor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

De peste jumătate de an, acțiunile Digi Communications (DIGI) se tranzacționează la cotații cu 30-40% sub prețul de 40,00 lei/acțiune al ofertei publice de listare derulate în luna mai a anului 2017, și chiar și în mișcarea de recuperare a bursei din această primăvară au rămas în urmă față de restul titlurilor lichide românești, nicovală în portofoliile investitorilor.

În luna mai, titlurile companiei care deține operatorul telecom RCS&RDS au avut, însă, un rally robust, acompaniat în unele sesiuni chiar de volume semnificativ peste media mobilă a acestui emitent. Puși în gardă de trendul multianual descedent, însă, investitorii se uită cu prudență, la orice potențială poticnire. Sub acest aspect, răgazul pe care cotația și l-a luat săptămâna trecută este privit cu circumspecție.

SIF Moldova lansează ofertă publică de cumpărare la un preț cu 40% peste cel din piață. Reacție pozitivă pe bursă CITEȘTE ȘI SIF Moldova lansează ofertă publică de cumpărare la un preț cu 40% peste cel din piață. Reacție pozitivă pe bursă

Sever Lupu, investitor cu 15 ani de experiență pe piața de capital românească, a semnalat pentru Profit.ro că titlurile Digi au ajuns la praguri tehnice de unde există riscul de întoarcere pe o tendință de scădere.

Nu mai puțin de 3 niveluri de rezistență apar pe graficul zilnic al acestui emitent. Astfel, cotația a întâlnit concomitent media mobilă simplă de 200 de zile (SMA200), cea care dă tendința pe termen lung, în același timp cu o linie de trend descendent credibilă, multiplu testată de la listare, până în prezent, așa cum se vede pe graficul atașat.

GRAFIC Acțiunile Digi, la un moment-cheie

Celor 2 rezistențe dinamice li se adaugă un prag de referință orizontal, echivalent cu minimul relativ relevant din septembrie. Este și motivul pentru care la respectivele niveluri au reapărut pachete de acțiuni la vânzare, ceea ce a determinat o serie de oscilații neconcludente ale cotației după „explozia” în rezistență. „Pare că aici s-au cam împotmolit”, rezumă Lupu.

Investitorul spune, pe de altă parte, că societatea a trecut peste hopul principal legat de procesul penal privind acordarea licențelor de transmisie TV ale Ligii I către RCS&RDS în urmă cu 10 ani. Chiar dacă speța nu este definitiv tranșată, problema dizolvării societății nu a fost pusă de instanță. „Ce era mai rău, a dispărut... Nu au avut sentința asta”, zice Lupu, adăugând și că „sunt niște factori favorabili” pentru firmă. Pe de altă parte, el a sesizat o prezență sporită în media a directorului executiv Serghei Bulgac, pe care o interpretează ca pe o preocupare a companiei pentru o imagine cât mai bună în opinia publică și, implicit, și în mediul investițional.

viewscnt
Afla mai multe despre
digi communications
rcs&rds
bvb
bursa
sever lupu