Impuls de revenire la debutul sesiunii bursiere de la București. Indicii câștigă peste 2%, iar titlurile Băncii Transilvania se apreciază cu 3%

Impuls de revenire la debutul sesiunii bursiere de la București. Indicii câștigă peste 2%, iar titlurile Băncii Transilvania se apreciază cu 3%
scris 31 mar 2020

În contextul în care în piețele financiare internaționale aversiunea la risc s-a temperat și a permis corecții pozitive și la BVB, avem un ricoșeu consistent.

Stare de urgență, populația masată în case, decese atribuite infecțiilor cu coronavirus și perspective încețoșate cu privire la reluarea activității. Acesta este tabloul în care investitorii de la Bursa de Valori București încearcă să își facă mai mult curaj pentru a reintra la cumpărare. Se uită mai mult la piețele de acțiuni dezvoltate care au un rally de început de săptămână trecând peste anunțul președintelui Donald Trump că măsurile de restricție vor fi prelungite până pe 30 aprilie și încearcă să se cupleze la această mișcare de revenire.

ANALIZĂ Coronavirus vs. Piața de Capital CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Coronavirus vs. Piața de Capital

Acesta este contextul în care indicele reprezentativ BET urca în primul sfert de oră de tranzacționare cu peste 2%, ajungând în zona de 7.650 de puncte, pe volume care sunt sub media deschiderilor ședințelor cu vânzări pe panică, dar peste ce a arătat piața în aceste ultime zile de martie. Titlurile Fondul Proprietatea (FP) avasau cu 1,84%, până la prețul de 1,1050 lei/acțiune, pe transferuri de 2,26 milioane lei.

De asemenea, titlurile Băncii Transilvania (TLV) se apreciau cu 3,05%, până la prețul de 1,8240 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 1,12 milione lei, iar titlurile Nuclearelectrica (SNN) aveau un salt de 4,96%, până la prețul de 13,96 lei/acțiune, susținute de propunerea pentru un dividend cu randament consistent.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
fondul proprietatea
nuclearelectrica