Impuls pozitiv pe bursă, după anunțul că bugetele de investiții ale companiilor de stat au intrat în analiza Guvernului

Impuls pozitiv pe bursă, după anunțul că bugetele de investiții ale companiilor de stat au intrat în analiza Guvernului

Foto Dreamstime

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 8 mai 2020

Indicii principali câștigă aproximativ un procent și jumătate după ce Profit.ro a anunțat ieri seara că bugetele companiilor de stat au intrat în analiză în ceea ce privește gradul de îndeplinire a investițiilor, pentru a vedea dacă se impune ca anumite sume să fie direcționate către buget, sub formă de dividende suplimentare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Mișcarea de revenire de la BVB care a marcat săptămâna încă de la debut are un nou impuls în prima parte a orarului de tranzacționare de astăzi, când indicele BET avansează cu 1,42%, depășind reperul de 8.300 de puncte.

Impulsul este condus chiar de companiile sectorului energetic ce au aprecieri medii de 2%. Cele mai mari schimburi, de 1,8 milioane lei, după o oră și jumătate de tranzacționare, se consemnează pe titlurile Romgaz Mediaș (SBG) care avansau cu 1,77%, până la prețul de 28,75 lei/acțiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
bursa
guvern
romgaz
dividende