Indicele BET de la BVB sfidează tendința de vânzare de pe principalele burse ale lumii și câștigă o treime de procent

Indicele BET de la BVB sfidează tendința de vânzare de pe principalele burse ale lumii și câștigă o treime de procent

Sursa foto: Sureeporn Teerasatean | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 5 apr 2023

Indicele reprezentativ al bursei românești este la a 4-a ședință de aprecieri consecutive, surmontând în acest interval chiar și etape de declin ale piețelor dezvoltate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Impulsul de vânzare din a 2-a parte a zilei de marți a persistat în piețele de acțiuni care dau direcția generală a activelor de risc la nivel mondial. Sesiunea a fost roșie atât în Germania, cât și la New York Stock Exchange, unde indicele S&P500 pierde la jumătatea orarului de tranzacționare 3 treimi de procent.

Totuși, Bursa de Valori București rezistă din nou bine acestei presiuni pe acțiuni și reușește o nouă zi de aprecieri, pe un rulaj moderat, de 39,81 milioane lei (8,07 milioane euro) al segmentului de equity. Închiderea „verde” a fost favorizată, în principal, de creșterea cu 0,80%, până la prețul de 0,4800 lei/acțiune, a titlurilor OMV Petrom (SNP), care au însumat schimburi de 8,57 milioane lei.

Directorul unei case de pariuri listate la New York și-a triplat remunerația într-un an în care compania a avut pierderi de miliarde de dolari. Câștigă de peste 400 de ori mai mult decât un salariatul obișnuit! CITEȘTE ȘI Directorul unei case de pariuri listate la New York și-a triplat remunerația într-un an în care compania a avut pierderi de miliarde de dolari. Câștigă de peste 400 de ori mai mult decât un salariatul obișnuit!

Aceasta a ajutat la aprecierea cu 0,46% a indicelui BET-NG, dar și la o închidere cu 0,33% peste referință, la nivelul de 12.334,75 de puncte a idnicelui reprezentativ BET care se află deasupra mediei mobile exponențiale de 200 de zile (EMA200), cea care definește trendul, fapt din punct de vedere tehnic, are o conotație pozitivă pentru evoluțiile ulterioare.

Indicele BET de la BVB sfidează tendința de vânzare de pe principalele burse ale lumii și câștigă o treime de procent

Piața a avut, însă, ezitările ei. Cel mai lichid emitent, cu tranzacții de 10,02 milioane lei, Fondul Proprietatea (FP), a pierdut 0,24% la nivelul capitalizării bursiere, titlurile sale stabilizându-se la prețul de 2,1200 lei/acțiune.

Tot la capitolul financiar, titlurile Băncii Transilvania (TLV) au avansat cu 0,15%, până la prețul de 19,79 lei/acțiune, pe a 3-a activitate a zilei, de 7,28 milioane lei.

EXCLUSIV Operațiune surpriză - Pink Post, principal concurent al Poștei Române, și Inform Lykos, lider în România la produse tipărite, au fost integrate într-o companie unde grecii au 50,1% și care va fi listată la Bursa București CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Operațiune surpriză - Pink Post, principal concurent al Poștei Române, și Inform Lykos, lider în România la produse tipărite, au fost integrate într-o companie unde grecii au 50,1% și care va fi listată la Bursa București

După comunicarea vânzării a unui activ din portofoliu pentru suma de 21 milioane euro, One United Properties (ONE) a avut, de asemenea, o zi favorabilă la BVB. Titlurile developerului imobiliar au urcat cu 0,71%, până la prețul de 0,8500 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 1,80 milioane lei.

O dinamică mai bună, +1,33%, până la prețul de 18,24 lei/acțiune, au avut-o titlurile MedLife (M), care au cumulat transferuri de 3,41 milioane lei. În rest, reperul unor schimburi de 1 milion de lei a mai fost depășit de cei 2 emitenți din sectorul energetic, având închideri divergente: +0,26%, până la prețul de 39,30 lei/acțiune, pentru titlurile Romgaz (SNG) și -0,16%, până la prețul de 313,50 lei/acțiune, pentru titlurile Transgaz (TGN).

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
transgaz
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
medlife