Indicele paneuropean Stoxx 600 a închis la cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani, după date economice pozitive

Indicele paneuropean Stoxx 600 a închis la cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani, după date economice pozitive
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 ian 2024

Indicele paneuropean Stoxx 600 a închis vineri în urcare cu 1,12%, la cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani, după decizia de joi a Băncii Centrale Europene (BCE) de a lăsa dobânzile neschimbate și a unor date economice pozitive, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele companiilor producătoare de bunuri de uz casnic a crescut cu 5,2%, în timp ce acțiunile tehnologice au scăzut cu 0,7%, cedând o parte din câștigurile recente, scrie News.ro.

ULTIMA ORĂ Hidroelectrica - Nou record istoric ca profit. Se estimează însă că va scădea CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Hidroelectrica - Nou record istoric ca profit. Se estimează însă că va scădea

În ciuda unui început de an șocant, o săptămână cu evoluții bune ale acțiunilor a dus indicele regional Stoxx 600 la cel mai înalt nivel atins din 17 ianuarie 2022, potrivit datelor LSEG.

Producătorul francez de băuturi Remy Cointreau a depășit avansul pieței, cu un avans de 15%, după ce a raportat o scădere sub așteptări a vânzărilor din trimestrul al treilea.

Grupul producător de bunuri de lux LVMH a consemnat, de asemenea, un avans de 13%, deoarece creșterea vânzărilor în trimestrul al patrulea a semnalat un impuls pentru sectorul de lux.

Indicele german DAX a urcat cu 0,32%, CAC 40 al bursei din Paris cu 2,28%, în timp ce indicele londonez FTSE 100 a avansat cu 1,4%. Indicele italian FTSE MIB a crescut cu 0,73%, iar indicele iBEX 35 al bursei din Madrid cu 0,2%.

BCE a îndeplinit așteptările pieței, joi, și a menținut ratele dobânzilor la nivelul record actual. Dobânda depozitelor la banca centrală din zona euro a fost menținută la 4% pentru a treia întâlnire consecutivă, iar BCE a reiterat că va menține dobânzile ridicate ”o perioadă suficient de lungă” pentru a aduce inflația la țintă.

În ciuda acestui fapt, piața continuă să vadă banca centrală pivotând spre reduceri de dobândă în aprilie sau iunie, odată ce au venit datele privind negocierile salariale de primăvară.

BCE a indicat joi că presiunile inflaționiste interne se reduc și că creșterile prețurilor se mișcă în direcția corectă.

Fondul de pensii administrat Metropolitan Life ajunge la o deținere de 5% din acțiunile TTS CITEȘTE ȘI Fondul de pensii administrat Metropolitan Life ajunge la o deținere de 5% din acțiunile TTS

Consumatorii din Marea Britanie sunt cei mai încrezători în perspectivele economice din ianuarie 2022, ca efect al încetinirii inflației, au arătat vineri datele unui nou sondaj.

În Franța au fost asemănătoare, dar nu și în Germania. ​

viewscnt
Afla mai multe despre
stoxx 600
bursa