Surpriză: Grupul Agricover, controlat de omul de afaceri iranian Jabbar Kanani, unul dintre principalii jucători agribusiness din România, având alături BERD, vine la bursă pentru 40 milioane euro

Surpriză: Grupul Agricover, controlat de omul de afaceri iranian Jabbar Kanani, unul dintre principalii jucători agribusiness din România, având alături BERD, vine la bursă pentru 40 milioane euro

Sursa foto - Agricover

scris 6 nov 2020

Grupul Agricover Holding, controlat de omul de afaceri iranian Jabbar Kanani, unul dintre principalii jucători pe piața locală agricolă, și având în acționariat Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), se pregătește să vină pe bursă cu obligațiuni în sumă consistentă, de până la 40 de milioane de euro. 

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Vor fi ofertate doar până la 800 de obligațiuni, negarantate, neconvertibile, cu o maturitate de până la 7 ani.

Obligațiunile vor fi plasate fără întocmirea unui prospect de ofertă publică, printr-un plasament privat, și lansate la tranzacționare pe segmentul principal al Bursei.

Grupul Agricover Holding are peste 1.000 de angajați și servește circa 6.500 de clienți fermieri, care exploatează peste 2,4 milioane de hectare teren arabil la nivel național. Anul trecut, grupul a avut un profit net de 29,5 milioane lei, la venituri de peste 52 milioane lei.

EXCLUSIV Grupul german Metro și-a scos la vânzare 9 magazine din România. Oferta - evaluată la peste 100 milioane euro CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Grupul german Metro și-a scos la vânzare 9 magazine din România. Oferta - evaluată la peste 100 milioane euro

Grupul include firmele Agricover, Agricover Credit IFN și Abatorul Periș, fiind controlat, conform termene.ro, de Jabbar Kanani cu 87,2% din acțiuni. BERD deține la rândul său un pachet de 12,7% din titluri, în urma unei tranzacții semnate în octombrie 2017.

BERD este unul dintre cei mai mari investitori în România, cu investiții agregate de 8,815 miliarde de euro până în prezent. După tranzacția din 2017, BERD a transferat periodic către firmele grupului, sub formă de împrumut, tranșe de câte 5-10 milioane euro.

Grupul Agricover este format, astfel, din Divizia Agri-Business și Divizia Agri-Finance. Divizia Agri-Business cuprinde liniile de business mature – distribuția de inputuri (semințe, pesticide, îngrășăminte, motorină), comerțul cu cereale, serviciile de însilozare, valorificarea de lapte, și business-urile  noi ale Grupului – distribuția de legume-fructe proaspete și activitatea de procesare a cărnii de porc. Divizia Agri-Finance include activitatea de finanțare și serviciile de asigurare specializate pentru agricultură.

EXCLUSIV Orange a câștigat în fața Vodafone ultimele loturi ale licitației Guvernului pentru tablete. Diferența dintre cele două oferte CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Orange a câștigat în fața Vodafone ultimele loturi ale licitației Guvernului pentru tablete. Diferența dintre cele două oferte

Holdingul a fost creat în 2016, reunind sub o singură umbrelă toate firmele Agricover.

Recent, compania israeliană Adama, furnizor de soluții integrate pentru protecția plantelor, controlată de un producător chinez, a cumpărat 10% din acțiunile firmei agricole Agricover.

Agricover Credit IFN este prima instituție financiară din România care furnizează produse financiare exclusiv fermierilor din sectoarele vegetal și zootehnic. 

viewscnt
Afla mai multe despre
agricoover
unicredit
responsability investment
imprumut
finantare