Netflix vrea să împrumute încă 2 miliarde de dolari pentru achiziții de conținut

Netflix vrea să împrumute încă 2 miliarde de dolari pentru achiziții de conținut
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 24 apr 2019

Netflix intenționează să vândă obligațiuni nesubordonate în valoare de aproximativ 2 miliarde de dolari, fonduri ce vor fi folosite pentru achiziții de conținut, cheltuieli de capital, precum și pentru finanțarea unor eventuale tranzacții strategice, a anunțat marți compania americană.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Dobânda și maturitatea obligațiilor denominate în dolari și euro vor fi stabilite la o dată ulterioară.

Proprietarul celui mai mari platforme de video streaming din lume va utiliza fondurile atrase “în scopuri generale”, pentru achiziții de conținut, cheltuieli de capital, investiții, finanțarea capitalului de lucru și potențiale achiziții și tranzacții strategice.

Mesaj de la cel mai mare investitor mondial: nu va fi recesiune în următoarele 12 luni CITEȘTE ȘI Mesaj de la cel mai mare investitor mondial: nu va fi recesiune în următoarele 12 luni

Acțiunile companiei s-au depreciat cu până la 0,6% în tranzacțiile premarket în urma anunțului. Titlurile și-au revenit după deschiderea pieței, iar în jurul orei 17:30 (ora României) se tranzacționau la 379,13 dolari, în creștere cu 0,51% față de referință.

De la începutul anului, prețul acțiunilor a crescut cu aproape 42%.

Netflix a ieșit ultima dată pe piețe în octombrie anul trecut, când a vândut obligațiuni în valoare tot de 2 miliarde de dolari.

Compania americană a ajuns la 148,9 milioane de abonați la finele primului trimestru, în urcare cu 16% față de perioada similară din 2018. Pentru al doilea trimestru, Netflix estimează o creștere cu 5 milioane de numărului de abonați.

viewscnt
Afla mai multe despre
netflix
obligatiuni
achizitii continut
fonduri
datorii