O companie care oferă produse educaționale digitale se va lista pe piața AeRO

O companie care oferă produse educaționale digitale se va lista pe piața AeRO
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 29 iun 2016

Ascendia, firmă cu activitate în domeniul educației digitale unde Certinvest deține 10% din acțiuni, va intra la cota sistemului alternativ de tranzacționare al bursei de la începutul lunii viitoare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

O companie din așa-numitul domeniu eLearning – piața aplicațiilor educaționale – accesează piața de capital românească printr-o listare pe segmentul AeRO al Bursei de Valori București. Ascendia va fi cotată începând cu data de 7 iulie pe sistemul alternativ de tranzacționare al BVB cu simbolul ASC, informează un comunicat al operatorului de piață remis astăzi redacției.

Ascendia se adresează atât sistemului de învățământ, unde a creat  produsele marca EduTeca și manuale școlare și digitale, cât și angajaților din corporații, prin programe de pregătire digitală, în portofoliul său de clienți numărându-se ING Bank, Orange, Raiffeisen Bank, BricoDepot, Groupama, Samsung România, Microsoft România, Allianz, AdPharma etc.

În anul 2015 Ascendia și-a triplat cifra de afaceri la 0,9 milioane euro, marja profitului net fiind de 33%. Cosmin Mălureanu, directorul Ascendia spune că prin cotarea acestei firme, ”listăm educația la bursă”. “Aș dori să felicit Ascendia pentru decizia de a deveni o companie listată, pe o piață ce pare a fi una dintre cele mai promițătoare piețe de capital din Sud-Estul Europei”, spune, potrivit comunicatului, Ludwik Sobolewski, director general al Bursei de Valori București.

Fondatorii Bittnet Systems, mulțumiți de primul an de prezență pe bursă: Am simțit un ajutor extraordinar datorită listării CITEȘTE ȘI Fondatorii Bittnet Systems, mulțumiți de primul an de prezență pe bursă: Am simțit un ajutor extraordinar datorită listării

Compania are deja un investitor de portofoliu în acționariat, respectiv fondul Certinvest Dinamic, cu o deținere de 10% din titluri. Operațiunea de listare este intermediată de SSIF Intercapital Invest, în calitate de consultant autorizat. „Această listare continuă strategia Intercapital Invest de diversificare continuă a instrumentelor financiare prezentate investitorilor. Dorim ca acest eveniment să reprezinte o referință importantă pentru listările viitoare ale unor companii IT românești inovatoare”, a declarat Răzvan Pașol, director general al Intercapital Invest.

Sistemul alternativ de tranzacționare al BVB a fost relansat sub marca AeRO în luna februarie a anului trecut și de atunci a atras pe platforma sa companii precum Delivery Solutions (SDAY) și Chronos Curier (CHR) din domeniul curieratului (ultima intrată în insolvență), fondul polonez cu plasamente în România Carpathia Capital, furnizorul de servicii IT Bittnet Systems (BNET), ofertantul de software pentru industria asigurărilor Life is Hard (LIH), în timp ce emisiuni de obligațiuni au fost realizate de firmele Advanced Retail Systems, Capital Fleet Services și Good People, firma care operează lanțul de alimentație publică cu brandul Fru Fru.

viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
bursa
aero
ascendia
certinvest
intercapital invest
ludwik sobolewski
cosmin malureanu