Operatorul telecom Digi va fi inclus în componența indicelui BET

Operatorul telecom Digi va fi inclus în componența indicelui BET
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 19 iun 2017

Comisia Indicilor Bursei de Valori Bucuresti (BVB) a decis să includă Digi Communications (DIGI) în compoziția indicelui principal BET, la aproximativ o lună de la intrarea la tranzacționare a companiei de telecomunicații. Potrivit BVB, aceasta este a doua oară, de la lansare, când componența indicelui principal este schimbată.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Astfel, indicele BET va include 13 companii, în loc de 12.

„Companiile mari formează piața într-un mod semnificativ. Companii noi din sectoare noi vin pe piață, folosind cea mai modernă infrastructura pe care am construit-o deja pentru a conecta piața noastră cu fiecare investitor, local sau internațional, astfel încât oportunitățile se prezintă acum într-un număr și la o viteză fără precedent”, a spus Ludwik Sobolewski, CEO al BVB.

Actiunile DIGI au intrat la tranzacționare la BVB pe 16 mai 2017, în urma finalizării cu succes a celei mai mari oferte publice inițiale (IPO) derulată de o companie privată pe piața de capital românească, de peste 944 milioane lei (207 milioane euro).

Bursa românească rezistă pe maximele post-criză. Polonezul de la conducerea BVB spune că nu este un balon speculativ, ci „noua normalitate” CITEȘTE ȘI Bursa românească rezistă pe maximele post-criză. Polonezul de la conducerea BVB spune că nu este un balon speculativ, ci „noua normalitate”

"Capitalizarea tuturor companiilor listate la BVB depășește 37 de miliarde de euro, din care companiile românești au peste 20 de miliarde de euro. DIGI a fost cel mai mare IPO privat din istoria pieței de capital românești, iar Comitetul Indicilor a decis includerea acestui emitent în indicele principal al bursei”, a spus Lucian Anghel, președintele Bursei de Valori București.

Ponderile simbolurilor din componența indicilor vor fi determinate pe baza numărului de acțiuni și a prețului de inchidere de la finalul ședinței de tranzacționare din data de 22 iunie 2017. Noile structuri ale indicilor BVB vor intra în vigoare începand cu ședința de tranzacționare din data de 3 iulie 2017. Membrii Comisiei Indicilor sunt: Lucian-Claudiu Anghel –  Presedinte, Ludwik Sobolewski – membru,  Bogdan Campianu - membru, Mihai Lazar - membru, Dorin Alexandru Badea - membru.

DIGI a închis în scădere cu 0,51% ședința de astăzi, la un preț de 39,2 lei/unitate. Capitalizarea bursieră a operatorului telecom este de 3,92 miliarde de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
bet
digi
bvb
indice
digi communications
telecom
bursa